JazzNu is een digitaal tijdschrift dat op 28 april 2015 met de eerste artikelen on-line kwam. Het tijdschrift streeft er naar een aanvulling te zijn op aanverwante websites en weblogs. JazzNu beoogt er vooral voor lezers te zijn, niet zozeer voor nieuwsjagers. Het moet een plek worden waar de lezer zich thuisvoelt, met enige regelmaat terugkeert en zich hopelijk gaat laven aan een mix van lange en korte artikelen.

Illustratie Ivo van Leeuwen / TilburgsAns

De actualiteit wordt niet geschuwd, maar JazzNu is geen tijdschrift waarvan de uitgever zich verplicht voelt elke dag kost wat kost een nieuwsbericht te leveren. Het actuele zit hem veel meer in de beschrijving van hedendaagse ontwikkelingen in de jazz. Daarvoor zijn interviews, cd-recensies en concertbesprekingen, beschouwingen, columns en achtergrondartikelen de belangrijkste dragers.

JazzNu creëert ook ruimte voor personen die een platform zoeken waar zij hún zegje kunnen doen over jazz en aanverwante zaken. En JazzNu is eveneens tuk op mensen die én over journalistieke gaven beschikken én kennis hebben van jazzmuziek. Hen wil JazzNu graag begroeten als redactionele medewerker (zie oproep elders onder deze ‘button’).

JazzNu wil ook schatbewaarder zijn van het recente verleden van de jazz. Daarom neemt de archieffunctie een belangrijke plek in op de website.

De naam Jazz Nu dook voor het eerst op op 1 oktober 1978, toen in het Bimhuis in Amsterdam het gelijknamige tijdschrift werd gepresenteerd. De uitgever van het huidige JazzNu was een van de twee oprichters van het papieren periodiek  dat als ondertitel meekreeg ‘Maandblad voor aktuele, geïmproviseerde muziek’. Jazz Nu was streng in de leer; de website JazzNu plaatst verleden, heden en toekomst in een ruimer kader.

RINUS VAN DER HEIJDEN
uitgever

 

Previous

COLOFON

Next

Muze Jazz Orchestra strijkt neer op zijn thuisbasis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook