BeraadGeslagen is de intrigerende naam die het duo Fulco Ottervanger en Lander Gyselinck zichzelf hebben toegekend. Zij trokken deze avond naar Genk, met fotograaf Jeanschoubs in hun kielzog.

Lander Gyselinck

En de naam van hun tweede album – na Duizeldorp roept wellicht nog meer vragen op: Altijd Bewust Bewegen. Ze onderzoeken op hun eigen, muzikale manier de grenzen van de zwaartekracht. Fulco Ottervanger is toetsenist, Lander Gyselinck percussionist/drummer. Ook al weer zo’n rare combinatie, ditmaal van instrumenten. Want mét toetsen en mét percussie geven zij in elk geval voorrang aan groove in de muziek.

Fulco Ottervanger

Altijd Bewust Bewegen is een ode aan de sport. De negen stukken erop bewegen zich van camp bijna naar kunstmuziek – wat dit dan ook mag zijn – en alles overgoten met de BeraadSlagen-saus die Duizeldorp al opdiende.

Lander Gyselinck

Elektronica, daar berust het concept van BeraadGeslagen op. De twee musici spreiden  er een uitgebreide prairie van vaak filmische muziek op uit, waarbij er evengoed plaats is voor fusion als voor nieuwe, dansbare, maar vooral volstrekt onvoorspelbare muziek. De cultklassieker Isabellade zal zeker een opvolger krijgen, tussen de negen stukken van Altijd Bewust Bewegen is daarvoor keuze genoeg.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

BERAADGESLAGEN

Altijd Bewust Bewegen

C-Mine Genk, Jazz op het Plein, 17 juli ’24

Fulco Ottervanger – toetsen
Lander Gyselinck – slagwerk en percussie

www.c-mine.be

Previous

North Sea Jazz sluit ook laatste dag af met geheimen

Next

In film over Darius Brubeck treedt zoon onbewust in voetsporen vader Dave

Lees ook