Chet Baker wordt tot leven geroepen door het trio van tenorsaxofonist Fabrice Alleman. Althans zijn muzikale nalatenschap. Fotograaf Jeanschoubs maakte er foto’s van.

Jean-Louis Rassinfosse

Fabrice Alleman eert Chet Baker op zijn album Spirit One: Clarity. Het is het eerste deel van een discografisch drieluik dat de titel draagt Spirit. Platenlabel Igloo brengt alle drie de delen uit.

Spirit One: Clarity moet worden gezien als een vrije interpretatie van de muzikale nalatenschap van Chet Baker. Dat betekent muziek die vooral geworteld is in melodieën, die haarfijn worden uitgewerkt.

Nicola Andrioli

Leider Alleman, die ook sopraansaxoon, klarinet en fluit speelt, omringt zich met pianist Nicola Andrioli en contrabassist Jean-Louis Rassinfosse, zodat de combinatie tenorsaxofoon/piano/contrabas de klankrijkdom die melodieën in zich (kunnen) hebben, ten volle wordt benut.

Fabrice Alleman

Het idee voor het drieluik Spirit van Fabrice Alleman ontstond tijdens de coronapandemie in 2020. Clarity, Now en Voices zijn drie zelfstandige werken die elkaar aanvullen. De drie delen voeren daarbij hun eigen identiteit en muzikale boodschappen in.

REDACTIE
Foto’s JEAN SCHOUBS

FABRICE ALLEMAN

Spirit One: Clarity

Cultureel Centrum Ans, 2 december ’22

Fabrice Alleman – tenorsaxofoon
Nicola Andrioli – piano
Jean-Louis Rassinfosse – contrabas

Previous

Gent Jazz en Jazz Middelheim zijn failliet

Next

Yaron Herman kan zich meten met de allergrootsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook