Laurent Barbier speelt naast altsaxofoon ook fluit.

Altsaxofonist Laurent Barbier trad met zijn kwartet op in het Centre Culturel d’Ans in Luik. Fotograaf Jeanschoubs was er als de kippen bij om het concert in treffende beelden vast te leggen.

Laurent Barbier

Laurent Barbier komt uit Dinant. Nadat hij had gestudeerd bij Frédéric Delplancq aan de Academie van Ciney en bij Steve Houben aan het Conservatorium van Brussel kwam hij uiteindelijk terecht bij John Ruocco in Den Haag.

Giovanni Di Carlo

Laurent Barbier speelde nadien bij het L.G. Jazz Collective van Guillaume Vierset en vervolgens bij het Joachim Caffonnette Quintet, met Daniele Cappucci  en Armando Luongo.

Armando Luongo

Deze laatste werd drummer in zijn eigen kwartet, waarmee hij deze avond in Ans Alleur optrad. Hij stelde het ensemble samen nadat hij terugkeerde uit Amerika. Hij toerde ermee in onder meer Frankrijk, Nederland en Griekenland.

Victor Foulon

Het Laurent Barbier Quartet wordt naast de leider gevormd door gitarist Giovanni Di Carlo, die al aan de zijde van Peter Hertmans en Diederik Wissels speelde. Victor Foulon bespeelt de contrabas en ook hij speelde eerder met Diederik Wissels. Op drums koos Barbier zoals eerder opgemerkt, voor Armando Luongo.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

LAURENT BARBIER QUARTET

Centre Culturel d’Ans
Ans Alleur Luik (België), 6 september ’19

Laurent Barbier – altsaxofoon en fluit
Giovanni Di Carlo – gitaar
Victor Foulon – contrabas
Armando Luongo – slagwerk

 

CULTUREEL CENTRUM D’ANS

 

Previous

Ben van Gelder’s en Reinier Baas’ trip door Mokum

Next

Jazzwerkplaats verwelkomt Zomergasten in jazz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook