David Demuynck speelt Fender Rhodes.

‘New Horizons’ is de titel van een cd die het Muze Jazz Orchestra (MJO) uit België opnam met harmonicavirtuoos Steven De bruyn. Het orkest ziet dit als een van de hoogtepunten uit zijn bestaan. En vond het daarom zeker tijd New Horizons aan het thuisfront in De Muze te gaan presenteren. Fotograaf Jeanschoubs was erbij en presenteert een aantal mooie momenten uit dit concert. Met als gast – uiteraard – Steven De bruyn.

Steven De bruyn

Het Muze Jazz Orchestra bestaat sinds 2010 en is voortgekomen uit sessies in Cultureel Centrum De Muze in Heusden-Zolder (B). Het orkest wordt bevolkt door jonge musici die vanaf 2008 naar De Muze togen om er deel te nemen aan sessies.

Een deel van het Muze Jazz Orchestra met vlnr Stien Carlier, Daniel Vanderhoydonks, Lieven Cambré, Koen Nys en Tim Daemen.

Het orkest ontmoette de mondharmonicaspeler in 2015 onverwacht tijdens een van die jamsessies in De Muze. Nadien speelden orkest en solist enkele malen met elkaar en troffen zij in 2017 elkaar weer in het muzikaal eerbetoon De Suite voor de Laatste Mijn.

Het MJO presenteerde in de loop der jaren een aantal interessante projecten. Onder andere met muziek van Frank Zappa en later met gasten Dick Oatts en Gary Smulyan.

Stien Carlier

Sweet Charity was de titel van de eerste cd van het Muze Jazz Orchestra. Bandleden Lieven Cambré en David Demuynck tekenden voor het album, dat in 2013 het levenslicht zag.

Marco Cirene

Het orkest maakt altijd een veelzijdige indruk met zijn mengeling van jazz, afro, funk, roots en desert blues. Tijdens dit concert in Heusden-Zolder was het niet anders.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

Muze Jazz Orchestra met gast Steven De bruyn
CC De Muze Heusden-Zolder (B), 2 december ’18

Daniel Vanderhoydonks– trompet
Lieven Cambré– altsaxofoon
Koen Nys– tenorsaxofoon
Stien Carlier– baritonsaxofoon
Tim Daemen– trombone
Marco Cirone– gitaar
David Demuynck– Fender Rhodes
Rob Vanspauwen– contrabas
David La Mela– slagwerk
Gast: Steven De bruyn– mondharmonica

www.muzejazzorchestra.be

Previous

COLOFON

Next

Is jazz ook opera dan?

Lees ook