Zouden tegenstellingen de kwaliteit van muziek kunnen bepalen? Wellicht weet de Belgische contrabassist Sal La Rocca hier het antwoord op, want binnen zijn kwartet zijn er meerdere tegenstellingen op te tekenen.

 

Jeroen Van Herzeele

Eerstens is er de ontmoeting tussen twee tradities: de gevestigde en die welke vernieuwing brengt. Vervolgens is er binnen de bezetting de scheiding tussen Vlamingen en Walen, die België nog altijd kenmerkt. En dan bestaat het kwartet ook nog uit Belgen en Italianen.

Pascal Mohy

Leider Sal La Rocca is al meer dan dertig jaar begenadigd begeleider van grote namen als Philip Catherine, Steve Grossman, Toots Thielemans en Lee Konitz. Saxofonist Jeroen Van Herzeele behoort tot de jonge lichting Belgische musici die vernieuwingen nastreeft, pianist Pascal Mohy maakt vooral naam als begeleider van Melanie De Biasio en drummer Lieven Venken toerde jarenlang in Amerika, onder meer aan de zijde van Mark Turner.

Sal La Rocca

Het Sal La Rocca Quartet beweegt zich tussen hardbop en grooves die de hedendaagse ontwikkelingen binnen de jazz zo kenmerken. In de eerste richting wortelen La Rocca zelf en Pascal Mohy, Van Herzeele en Venken zijn vertolkers van meer vrijheid.

Lieven Venken

Het Sal La Rocca Quartet trad deze avond op in Jazz Club Jacques Pelzer in Luik. Fotograaf Jeanschoubs was maar al te gretig om af te reizen voor wederom indringende speelfoto’s.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

Sal La Rocca Quartet
Jazz Club Jacques Pelzer Luik, 23 januari ’19.

Jeroen Van Herzeele – tenorsaxofoon
Pascal Mohy – piano
Sal La Rocca – contrabas
Lieven Venken – drums

www.jacquespelzerjazzclub.com

 

Previous

Maarten Voortman Quintet doet bebop alle eer aan

Next

Rik Cornelissen (rondetijd 6.15,48)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook