[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]

De Spotifybijdrage is deze keer van de hand van gitarist Jorrit Westerhof. Samen met zijn trio 3times7 gaf de in Rotterdam wonende noorderling afgelopen jaar een spetterend optreden op het festival Jazz International.

De 24-jarige Westerhof was door de organisatie van het festival benaderd om een nieuwe band samen te stellen en deze tijdens het festival te presenteren. Naast bovengenoemd trio stonden trompettist Eric Vloeimans en pianist/componist Martin Fondse op het podium. Beiden zullen ook aanwezig zijn op het aankomend voorjaar uit te brengen debuutalbum van de gitarist. Westerhofs lijst bevat, zoals te verwachten valt, veel gitaarwerk, maar ook een raga uitgevoerd door sitarlegende Ravi Shankar en een klassieker van Skip James. De lijst wordt geopend met het nummer Here’s To John Wesley Hardin van Moondog.
[/column]

[/row]
Wat kunnen we, naast bovengenoemd album, aankomende tijd van de gitarist verwachten? Westerhof: “Afgelopen periode ben ik veel op pad geweest met de psychedelische indierockband Karawane. We hebben meegedaan aan de popronde en in verschillende steden, verspreid door het land, gespeeld. Aankomend jaar gaan we werken aan een nieuwe plaat. Voorlopig ben ik mijn debuutalbum als solist en het debuutalbum van mijn trio 3times7 aan het afmaken. Die komen ergens in het voorjaar uit. Met 3times7 doen we begin dit jaar een aantal Eurosonic shows in Groningen, en waarschijnlijk nog elders.”

Previous

Antoine Pierre (rondetijd 6.46,93)

Next

Kristina Fuchs c.s. zorgen met ‘Linden’ voor juweeltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook