[row]

[column size=’1/2′]

[/column]

[column size=’1/2′]

Pianist en componist Jozef Dumoulin presenteert een muzieklijst met een bijzondere dynamiek. Klassiek, wereldmuziek, jazz en elektronisch – het volgt elkaar in vogelvlucht op. Die excentriciteit horen we ook terug in de diversiteit en eigenheid van zijn muziek die zich dan ook moeilijk in een hokje laat plaatsen.

Na het afronden van het conservatorium in Brussel is zijn aandacht verschoven van de piano naar de Fender Rhodes en dat in combinatie met een interesse voor elektronica mondde uit in een interessant project: ‘A Fender Rhodes Solo’. Waarmee Dumoulin op dit moment door Frankrijk tourt en twee jaar geleden een album uitbracht.

Daarnaast is Dumoulin actief in een verscheidenheid aan bezettingen. Hij speelt onder andere met The Red Hill Orchestra, Lilly Joel, in duo met Benoit Delbecq, Lidlboj, in duo met Nelson Veras en in trio met Trevor Dunn en Eric Thielemans. Wilt u hem live bewonderen, dan zult u naar het buitenland moeten of even wat geduld hebben, want op 9 juni speelt hij met Warped Dreamer (kwartet met Arve Hendriksen, Stian Westerhus en Teun Verbruggen) in het Bimhuis te Amsterdam. Voor meer informatie surf naar www.jozefdumoulin.com

[/column]

[/row]

 

Previous

Piepjonge Solaris blijft in storm kaarsrecht overeind

Next

Transculturele muziek Stephan Micus opnieuw baken

Lees ook