[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]

Hoornist, componist en arrangeur Morris Kliphuis (1986) timmert zowel in Nederland als internationaal behoorlijk aan de weg. Op zijn website staan maar liefst zes projecten vermeld waarin hij participeert, waaronder Kapok, het New Rotterdam Jazz Orchestra en het collectief s t a r g a z e. Toch had Kliphuis nog tijd over voor een bijdrage aan onze Spotifyrubriek. Een lijst met modern klassiek, verrassende jazz en rock/pop. Werk van Thelonious Monk, Radiohead en Tom Waits, wordt afgewisseld met nummers van collega’s Reinier Baas en Martin Fondse.

Wat kunnen we dit jaar nog meer van Morris Kliphuis verwachten? “Met Kapok komen we net van het Oerolfestival waar we samen met het klassieke Ragazze Kwartet, Slagwerk Den Haag en de lichtkunstenaars van Blauwe Uur een psychedelische concertbeleving hebben gebracht midden in de duinen. Elke nacht bij zonsondergang, met muziek van Terry Riley en een nieuw stuk van Kapok. Dit programma spelen we nog twee keer op het klassieke festival Wonderfeel, op 23 en 24 juli. Daarna gaan we met Kapok plannen maken voor het buitenland, en op tournee naar Duitsland in september.”
[/column]

[/row]
“Ikzelf speel samen met Martin Fondse en Dirk-Peter Kölsch in de voorstelling Donna Donna van muziektheatergroep Orkater, vanaf half november (http://www.orkater.nl/voorstelling/donna-donna). Verder gaat er op November Music dit jaar een nieuw werk van mij in première voor het s t a r g a z e ensemble, met strijkers, blazers, synthesizers en zang.”

Previous

Nicola Conte zoekt eeuwig naar zeldzame muziek 

Next

A Traveller’s Tale baken tijdens ode aan Love Boat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook