[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]

Contrabassist Eric van der Westen is de laatste paar jaren volledig ondergedoken in de Turkse muziek en dat horen we terug in de speellijst die hij voor JazzNu samenstelde. Van de vijf albums die hij op dit moment graag luistert, zijn elk twee nummers geselecteerd. Een van de albums is Minstrel’s Era van kemençespeler Derya Türkan, met wie Van der Westen al vaker samenspeelde.

Hij deed dit onlangs nog met Martin Fondse’s Near East Up North dat op 29 oktober in première ging in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Zijn samenwerking met Martin Fondse gaat al jaren terug, evenals de samenwerking met Paul van Kemenade, waarbij juist veel nadruk ligt op de Afrikaanse muziek. Een interesse die ook bij Van der Westen leeft en eigenlijk al sinds zijn jeugd aanwezig is.

Deze dagen is Van der Westen onderdeel van de band van de Turkse zangeres Sezen Aksu, vormt hij het duo A Traveller’s Tale met gitarist Aron Raams, speelt hij met het Martin Fondse Orchestra en is hij druk met zijn eigen label EWM Music. Op 13 januari, 2 maart en 11 mei verzorgt Van der Westen de avonden Playground in Paradox, te Tilburg om zijn nieuwste materiaal ten gehore te brengen. Daarnaast is hij op 15 februari met Sezen Aksu te vinden in Carré te Amsterdam.

[/column]

[/row]

Previous

Archie Shepp herbenoemt zichzelf tot levende legende

Next

Maand van de Contrabas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook