[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]

Violist en componist Oene van Geel mag zichzelf graag een avonturier in muziek noemen. Of het nu jazz is, Indiase muziek, kamermuziek of vrije improvisatie – het inspireert hem allemaal. En dat is terug te horen in zijn eigen composities.

Componeren doet hij voor zijn eigen bands en voor andere ensembles en solisten. Momenteel is Van Geel te horen met Zapp4, Estafest, The Nordanians, Art of the Eyebrow, the Splendororkestra en in duobezetting met Michel Banabila en Kenzo Kusuda. Ook is hij regelmatig gastsolist bij andere ensembles zoals de David Kweksilber Big Band en het Amstel Quartet. Mits hij natuurlijk niet musiceert bij een theatervoorstelling van bijvoorbeeld Boukje Schweigman!

Voor JazzNu selecteerde Van Geel een lijstje met muziek van nu en vroeger die hem nog steeds inspireert. Wilt u meer horen van Oene van Geel dan kan dat 21 augustus op het Zomerfestival te Zwolle, 27 augustus in het Beauforthuis te Austerlitz met Zapp4 en Spinvis, 29 augustus met Michel Godard en Steven Kamperman op de ZomerJazzFietstour in Groningen, 30 augustus op de Uitmarkt, 6 september met Zapp4 en Hermine Deurloo in de Tor te Enschede en 7 september in het Bimhuis met MondayMatch. Voor meer informatie kijk op www.oenevangeel.com.

[/column]

[/row]

Previous

Shepp haalt op Middelheim angel uit de revolutie

Next

Jazz Middelheim valt als blok voor Cécile McLorin Salvant

Lees ook