[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]

Naast de bebop en moderne jazz mag pianist en componist Rob van Bavel ook graag duiken in de wereld van de klassieke muziek. Met The Ghost, the King and I bracht hij recent een nieuw album uit, The Inventors, gebaseerd op muziek van Debussy, Ravel, Gillespie en Bach. Een prachtig samengaan van klassiek en jazz. Tevens is dit hét spanningsveld dat tekenend is voor de muzikale carrière van Van Bavel.

Voor JazzNu selecteerde Van Bavel muziek waarbij de piano een hoofdrol speelt. Niet verwonderlijk natuurlijk! Wil je Van Bavel nou zelf eens achter de piano zien kruipen? Dat kan! Deze week staat hij op vrijdag met Benny Golson op het Meer Jazz Festival in Hoofddorp.

[/column]

[/row]
Op 12 juni geeft hij een duoconcert met zijn zoon Sebastiaan, die 1 juni eindexamen doet aan het conservatorium in Rotterdam, in De Bovenkamer te Zeist. Sebastiaan werd afgelopen weekeinde winnaar van de Conservatorium Talent Award op Jazz in Duketown in Den Bosch. Rob van Bavel kunnen we ook dit jaar weer vinden op het North Sea Jazz Festival waar hij speelt met het John Engels Quintet (featuring Lew Tabackin) en op 7 augustus in het Concertgebouw te Amsterdam met zijn Anniversary Trio.

Voor meer informatie over Rob van Bavel en komende concerten: www.robvanbavel.com

Previous

Winehouse en Oosterhuis komen elkaar weer tegen

Next

Duketown 2015: dons en kamermuziek in draaimolen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook