[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]

Trompettist Saskia Laroo schoof haar studie wiskunde opzij om af te kunnen studeren aan de Muziekacademie in Hilversum, waarna ze in de pop-, latin- en jazzmuziek dook. Dit leverde interessante samenwerkingen op met onder andere Hans Dulfer en Teddy Edwards.

Momenteel betreedt ze de podia met verschillende bands waaronder Duo Laroo/Byrd met pianist Warren Byrd, Jazzkia en de Saskia Laroo Band. Haar voorliefde voor de Salsabop en Afrobop, zoals ze deze zelf zo mooi omschrijft, komt in haar projecten duidelijk naar voren. Zo ook in de luisterlijst die ze voor JazzNu selecteerde. We horen veel ‘Africa Trumpet’, geïnspireerd op haar laatste album Live in Zimbabwe. Veel luisterplezier van Saskia!

Zie Saskia Laroo live in het Pompstation te Amsterdam op zaterdag 28 november met Jazzkia, met haar band (plus de Amerikaanse trombonist Joseph Bowie/Defunkt) bij Opoe’s House of Music in het Odeon te Zwolle op zondag 29 november of op maandag 30 november bij Stella by Starlight te Arnhem met Duo Laroo/Byrd. Voor meer informatie www.saskialaroo.com

[/column]

[/row]

Previous

Hiromi bedwingt het beest dat piano heet

Next

Jasper Blom brengt oude muziek en jazz samen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook