JazzNu heeft een nieuwe jas aangemeten gekregen. Dat was na zeven jaar intensief gebruik hard nodig, vooral omdat door veranderende digitale omstandigheden de veiligheid van het digitale tijdschrift gevaar liep. Tevens werd de gelegenheid te baat genomen om bepaalde functies voor bezoekers nóg gebruiksvriendelijker te maken en zijn de grafische en journalistieke mogelijkheden verruimd.

JazzNu is gebouwd volgens het Content Management System (CMS) van WordPress. Dit Amerikaanse systeem is de grondslag voor twintig procent van alle websites ter wereld. Door de voortdurende stroom van veranderingen op alle gebieden van computers, raakte JazzNu na zeven jaar enigszins ‘ouderwets’. Met andere woorden: diverse functies bleken achterhaald, nieuw gepresenteerde konden niet worden gebruikt en het allerbelangrijkste: de veiligheid van JazzNu kwam in gevaar. Vorig jaar september leed de site al onder een grote hackersaanval.

De nieuwe vormgeving is deels ontworpen en om het slanke lijf gedrapeerd door altsaxofonist Joris Posthumus, die zichzelf omschrijft als ‘een muzikale vogel met handigheid in het bouwen van creatieve websites’. In april 2015 kwam JazzNu als nieuw digitaal tijdschrift in de lucht, toen ook al vormgegeven door Joris Posthumus. In de ruim zeven jaar van het  bestaan van JazzNu heeft hij met kleine aanpassingen de website steeds zo actueel mogelijk gehouden en nu dus voorzien van een eigentijdser Body and Soul.

Allemaal redenen voor JazzNu om opgewekt vooruit te kijken. En om de bezoekers nog meer van dienst te zijn. En ook al is er het nodige veranderd, JazzNu blijft trouw aan zijn adagium om de hedendaagse ontwikkelingen in de jazz nauwgezet te volgen, de lezer zich er thuis te laten voelen en met een mix van lange en korte artikelen leeshonger en kennis over jazz te laven.

Uitgever RINUS VAN DER HEIJDEN

Previous

Routekaart voor North Sea Jazz Festival 2022

Next

KAU Trio dompelt zich onder in sferen van grote steden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook