Met z’n drieën trachten de veelheid van culturen van een grote stad in muziek te vangen. Daar leggen de leden van het KAU Trio zicn op toe. Zij traden op in C-Mine in Genk.

Matteo Genovese

Het KAU Trio trad aan in de serie ‘Jazz op het plein’ bij het podium C-Mine in het voormalige kolenwinningsgebied in Genk (B). Met slechts altsaxofoon, basgitaar en slagwerk willen zij de sfeer van hedendaagse grote steden ten gehore brengen.

Maxime Dereux

Maxime Dereux op altsaxofoon, Matteo Genovese op basgitaar  en André Breidlid als drummer hebben als basis van hun muzikale concept jazz, maar daar bouwen zij een veelheid aan stijlen aan vast.

Jan Janzen

Broken beats worden afgewisseld met melodisch werk en zo creëert het trio een nieuwe, wat afwijkende vorm van nu-jazz. Dat dit gebeurt in een akoestische setting verdient extra aandacht, omdat de kakofonie van hedendaagse metropolen naar verwachting immense geluidswallen doet veronderstellen.

André Breidlid

Naar eigen zeggen bouwt het KAU Trio voort op de tradities van BadBadNotGood tot Christian Scott en veel wat daar tussen ligt. Dat is een gedurfde veronderstelling, maar deze drie musici uit verschillende delen van Europa, durven die uitdaging aan.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

 

JAZZ OP HET PLEIN – KAU TRIO

C-Mine Genk, 6 juli ‘22

Maxime Dereux – altsaxofoon
Matteo Genovese – basgitaar
André Breidlid – slagwerk

Previous

JazzNu heeft zichzelf in een nieuwe jas gehesen

Next

North Sea Jazz toont springlevende jazz anno ‘22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook