Tenor- en sopraansaxofonist Ad Colen bracht in 2018 zijn cd ‘Bird’s Eye View’ uit. Die mag je zien als een ode aan vogels. Aan fluitende vogels wel te verstaan, want die vogelgeluiden heeft de jazzsaxofonist en componist omgezet in muziek.

 

Mike Roelofs

Vogels komen bij Ad Colen in allerlei rassen voorbij: winterkoninkje, kauw, uil, zwartkop en heremietlijster, om er maar een paar te noemen. Hun geluiden heeft hij als inspiratiebron gebruikt om er niet alleen een cd, maar ook concertavonden mee te vullen.

Roger Hornman

Deze avond was hij in Maastricht om met zijn kwintet te laten horen hoe prachtig hij die vogelgeluiden in muziek wist om te zetten. Dat gebeurt met uitgeschreven muziek, maar evengoed in gloedvolle improvisaties.

Ad Colen

Ad Colen werd begeleid door dezelfde musici die hem op de cd Bird’s Eye View bijstaan. Opvallend is daarbij dat een cello deel uitmaakt van de kwintetbezetting.

Dion Nijland

Bird’s Eye View is de vijfde cd van een musicus die op geheel eigen wijze aan de weg timmert. Hij speelt sopraan-, tenor- en baritonsaxofoon. Op bedoelde cd hanteert hij slechts de eerste twee instrumenten. Daarop ontwikkelt hij een krachtig geluid, dat alle registers van zijn instrumenten beslaat.

Yonga Sun

Dat Ad Colen in alle opzichten een perfectionist is, blijkt uit de keuze van zijn medemusici. Met Yonga Sun, Dion Nijland, Mike Roelofs en Rogier Hornman had hij zich geen betere begeleiders kunnen wensen. Zij behoren immers tot de top van het Nederlandse jazzmilieu.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

 

AD COLEN KWINTET – BIRD’S EYE VIEW

Ainsi Jazz Maastricht, 9 januari ’20

Ad Colen – tenor- en sopraansaxofoon
Rogier Hornman – cello
Mike Roelofs – toetsen
Dion Nijland – contrabas
Yonga Sun – slagwerk

 

WWW . JAZZ MAASTRICHT . COM

 

Previous

DE GRILLIGE DANSPARTNER VAN TENORSAXOFONIST METE ERKER

Next

Beets en Rosenberg experimenteren er op los

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook