In België is januari de maand van de gipsymuziek. Op diverse plekken kan van gipsyjazz en andere varianten worden genoten.

 

Tim Finoulst

Cultureel Centrum MUZE in Heusden-Zolder is al enkele jaren partner in het festival Djangofolllies. Elk jaar in de maand januari bundelen diverse Belgische concertzalen en clubs de krachten om lichtend voorbeeld Django Reinhardt te eren met tientallen concerten van groepen. Dit jaar viert Djangofollies het 25-jarig bestaan.

Het jubileum krijgt van 11 tot 30 januari vorm door drieëndertig concerten in zevenentwintig zalen, verspreid door geheel België.

Rob Vanspauwen

In Cultureel Centrum MUZE trad het trio Tritane op. Contrabassist Rob Vanspauwen (onder andere programmeur van Bilzen Jazz) en de gitaristen Dominique Nelis en Tim Finoulst durven op een hedendaagse manier te experimenteren met het genre, maar blijven anderzijds ook heel trouw aan het erfgoed van Django Reinhardt.

Dominique Nelis

Een contrabassist en twee gitaristen waren derhalve genoeg om een sfeervol optreden neer te zetten. Dat uiteraard weer mooie portretten opleverden.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

Djangofollies 2019 – Tritane
CC Muze Heusden-Zolder, 19 januari ’19

Tim Finoulst – gitaar
Dominique Nelis – gitaar
Rob Vanspauwen – contrabas

www.djangofollies.be

Previous

Kleurrijke ode Steps Ahead

Next

Bert van den Brink en Philip Catherine: twee romantici

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook