Theo De Jong

Steps Ahead. Dat is de inspiratiebron voor vijf Belgische musici die zich hebben verenigd in Steps Tribe. In de Jacques Pelzer Jazz Club in Luik lieten zij horen hoe kleurrijk zij uit die bron putten.

Ivan Paduart

Mike Mainieri, Michael Brecker, Don Grolnick, Eddie Gomez en Peter Erskine, gereputeerde namen in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Allen ontlenen hun bekendheid aan de groep Steps Ahead, die de zoveelste bepalende stap was in de geschiedenis van de jazzfusion.

Jan De Haas

Steps Tribe van vijf bekende Belgische jazzmusici is een eerbetoon aan deze Amerikaanse mede-pioniers van de jazzrock. De combinatie van vibrafoon, piano en tenorsaxofoon liet voor het eerst horen hoe zij een bedje konden spreiden voor nieuwe ritmische en harmonische structuren binnen de mix van jazz en rockmuziek.

Fabrice Alleman

Steps Ahead was voor velen het baken dat na 35 jaar nog altijd schittert als een vuurtoren aan de kust van fusionmuziek. Pianist Ivan Paduart boekte eind jaren tachtig al triomfen met zijn fusiongroep Aftertouch. Later hield hij zich bezig met lyrische- en latin-jazz. Toen al vond hij slagwerker Bruno Castelluci naast zich. Hierna maakte hij naam met samenwerkingen met Toots Thielemans, Hans van Oosterhout en Hein van de Geyn.

Bruno Castellucci

Hetgeen overigens ook geldt voor de overige bandleden. Richard Galliano, Tom Harrell, Manu Katché en Joe Lovano staan allen in hun adresboekje.

REDACTIE 
Foto’s JEANSCHOUBS

Steps Tribe
Jacques Pelzer Jazz Club Luik, 16 januari ’19

 Fabrice Alleman– tenorsaxofoon
Jan de Haas– vibrafoon
Ivan Paduart– piano, keyboards
Theo De Jong– basgitaar
Bruno Castellucci– drums

www.jacquespelzerjazzclub.com

Previous

Steinway Estafettemiddag zorgt voor uitbundig feest

Next

België zet erfgoed van Django Reinhardt in schijnwerper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook