Rhoda Scott

Ze is inmiddels 79 jaar, maar de tijd heeft geen vat op haar gehad. De Amerikaanse, in Frankrijk wonende organiste en zangeres Rhoda Scott gaf daar blijk van tijdens een concert in de Salle Philharmonique van het Conservatorium van Luik.

 

Rhoda Scott

Rhoda Scott was uitgenodigd in het kader van La Fête de l’orgue (Orgelfeest) van het Orchestre Philharmonique Royal de Liège. Scott, als geen ander bedreven op het terrein van soul, blues, jazz en gospel, koos ditmaal niet voor haar geliefde Hammondorgel, maar voor het pijporgel van het conservatorium.

Rhoda Scott

Nadat zij haar schoenen had uitgedaan – vanaf het begin van haar carrière haar handelsmerk – plaatste zij haar eerste set in het teken van spirituals. Nummers als I Know I’ve Been Changed, Caravan, Come Sunday, Summertime en haar eigen compositie La Valse à Charlotte kwamen in een snelle aaneenschakeling voorbij. Het publiek in de overvolle concertzaal raakte er laaiend enthousiast door. De geestdrift werd nog versterkt toen Rhoda Scott zich tijdens de tweede set liet begeleiden door drummer Thomas Derouineau in een programma waarin eigen werk en stukken van Ellington en Gershwin centraal stonden. De toegift bestond uit een medley uit Leonard Bernsteins West Side Story.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

Rhoda Scott
Salle Philharmonique van Conservatorium Luik, 20 mei ’18

Rhoda Scott – orgel
Thomas Derouineau – slagwerk

Previous

Maurice Houdijk zingt zich fraai door standards heen

Next

Hartverscheurend drama rond het Metropole Orkest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook