Een optreden van zangeres Deborah J. Carter is niet alledaags. Geen wonder dat fotograaf Jeanschoubs met plezier naar Ans trok, een plaats in de Belgische province Luik. Daar wachtten immers alle ingrediënten voor een fijne reportage.

 

Deborah J. Carter, specialiste in jazzstandards.

De Amerikaans-Nederlandse vocaliste trad op met het trio van pianist Johan Clement. De andere bandleden waren contrabassist Bart De Nolf en slagwerker Luc Vanden Bosch.

Luc Vanden Bosch

Deborah J. Carter is van vele markten thuis. Zij heeft zich bekwaamd in jazz, gospel, blues, pop en latin. Zij studeerde muziek in Hawaii en Japan en volmaakte deze aan het Berklee College of Music in Boston (VS), waar zovele toppers haar voor gingen.

De vaardige handen van Johan Clement.

Deborah J. Carter is gespecialiseerd in de standards van de Afro-Amerikaanse traditie. Zij maakte naam bij grote orkesten als The Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Berlin Jazz Orchestra, Coration Radio and TV Orchestra en in Nederland bij het Metropole Orkest en de Holland Big Band.

Bart De Nolf

Maar in kleine bezettingen kan zij vooral de klankrijkdom van haar stem en de fijnzinnige details waarover zij beschikt, ten volle tentoon spreiden. Dat deed zij in Ans dan ook volop. It Might As Well Be Spring en Autumn Leaves stonden op haar repertoire, evenals meer popgerichte stukken als Day Tripper en Smile.

Deborah J. Carter, zangeres met veel expressie.

En duetten met contrabas en slagwerk completeerden een intens optreden.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

TRIO JOHAN CLEMENT EN DEBORAH J. CARTER
Centre Culturel Ans-Alleur Luik (B), 4 oktober ’19

 Deborah J. Carter – zang
Johan Clement – piano
Bart De Nolf – contrabas
Luc Vanden Bosch –
slagwerk

www.deborahcarter.com

 

Previous

Wees welkom bij de drie broedplaatsen in Paradox

Next

Paradox Tilburg viert veertigjarig bestaan van SBM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook