Een trompet en een piano die samen muziek maken en waarin het element improvisatie nooit ver is te zoeken. Kan dat? Jazeker, tenminste als je het in handen legt van Teus Nobel en Jef Neve. JazzNu ging voor een fotoreportage kijken in CC MUZE in Heusden-Zolder (B).

Teus Nobel

 

Jef Neve

De Nederlander en de Belg kwamen met elkaar in aanraking toen de laatste de trompettist uitnodigde voor opnames van de soundtrack Sprakeloos, een Vlaamse film. De samenwerking beviel zo goed dat Teus Nobel ook meespeelde op de cd Spirit Control van Jef Neve.

Vorig jaar ging de documentaire Zie Mij Doen van Klara van Es in première in Nederlandse en Belgische bioscopen. En je raadt het al: Jef Neve verzorgde de muziek, met Teus Nobel als belangrijke ruggesteun.

Jef Neve

 

Teus Nobel

De twee gingen toeren door Nederland, België en Frankrijk en doen dat nog steeds. Ze richten hun concerten op geheel eigen wijze in. Dat betekent veel eigen werk, afgewisseld met een handvol jazzstandards. Ze praten om beurt hun optreden aan elkaar, waarna de instrumenten de zaak overnemen.

Fotograaf Jeanschoubs legde een van die optredens vast in Heusden-Zolder. Het enthousiasme van de beide musici straalt er volop van af.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

 

Jef Neve en Teus Nobel
CC MUZE, Heusden-Zolder, 22 november ‘19

Teus Nobel – trompet en flugelhorn
Jef Neve – piano

WEBSITE TEUS NOBEL

WEBSITE JEF NEVE

 

Previous

Pianist Florian Weber is met niemand te vergelijken

Next

Esther Van Hees ‘jazzt’ door Nederlandstalige liedjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook