Voor de dertiende keer werd in Luik de Jazz 04 Rally au fil de l’eau georganiseerd. Een eendaags festival met dit jaar zeven groepen, waarvan fotograaf Jeanschoubs er drie vastlegde.

Een gloedvolle Tineke Postma aan het werk in Luik.

Wellicht de meest in het oog springende was het optreden van het trio Nathalie Loriers/Tineke Postma/Nic Thys. Het drietal vond elkaar zes jaar geleden. Melodische facetten vol kronkelende melodieën worden afgewisseld met lyriek en elementen uit de bebop.

Nathalie Loriers, Nic Thys en Tineke Postma spelen al zes jaar samen.

Een fijne fluistering tussen lyriek en swing en kracht en tederheid, zo wordt het concept van dit trio omschreven. En daar zal niemand aan willen tornen.

Bai Kamara Jr is leider van zijn gelijknamige Triootje.

Bai Kamara Jr is zanger en gitarist. Of gitarist en zanger? Feit is dat zijn funky stem de muziek uit zijn gitaar, die leunt op soul, blues, funk, rhythm&blues en uiteraard jazz, volledig ondersteunt.

Bai Kamara Jr dankt een deel van zijn bekendheid aan zijn samenwerking met Youssou N’Dour. Hun beider Afrikaanse afkomst greep op een perfecte manier in elkaar. Ook bij zijn Triootje is dat overtuigend het geval.

Julien Tassin tijdens zijn soloconcert in Jazz 04 Rally aan het water.

Julien Tassin had bij Jazz 04 Rallye een dubbelrol. Behalve in het trio van Bai Kamara Jr trad hij ook solo op. Zijn muzikale taal is gestoeld op invloeden van ambient, avantgarde en minimal music, overgoten met een mengeling van jazz, blues en rock.

Patricia Hernandez Van Cauwenberge, boodschapper van Mexicaanse en Latijnsamerikaanse culturen.

Celmaca Duo heeft zich gespecialiseerd in Mexicaanse muziek. Patricia Hernandez Van Cauwenberge en Osvaldo Hernandez Napoles treden aan met blaasinstrumenten, percussie, snaarinstrumenten en zang. Hun muziek bestrijkt de verschillende tijdperken die de Mexicaanse en Latijnsamerikaanse cultuur hebben doorleefd. Celmaca Duo maakt er een eerbetoon van.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

JAZZ 04 RALLYE AU FIL DE L’EAU

Diverse locaties in Luik, 28 augustus ’22

Postma/Loriers/Thys

Tineke Postma – alt- en sopraansaxofoon
Nathalie Loriers – piano
Nic Thys – contrabas

Bai Kamara Jr Triootje

Bai Kamara Jr
– gitaar en zang
Julien Tassin – elektrische gitaar
Patrick Dorcean – drums

Celmaca Duo

Patricia Hernandez Van Cauwenberge  – percussie, blaasintrumenten en zang
Osvaldo Hernandez Napoles – composities, snaarinstrumenten en zang

www.jazz04.be/rallye

Previous

ZomerJazz Fietstour: van gestorven poedel tot koe op zolder

Next

Festival Better Get Hit beslaat alle Afro-Amerikaanse stijlen

Lees ook