Terwijl het concertcircuit in zomerslaap vertoeft, sluimert er nog hier en daar een waakvlammetje. Zoals bij C-mine in het Belgische Genk, waar fotograaf Jeanschoubs het zag flikkeren en hij er met zijn camera in de aanslag naar toe toog.

Jeroen Reggers

Een gitaar en tenorsaxofoon, dat moet mooi ‘blenden’ dachten Jeroen Reggers en Gert-Jan Dreessen. De gitarist en drummer spelen al vanaf hun jeugd samen, in hun trio met contrabassist Nicolas Thys. Maar met een saxofoon erbij…. Hm!

Gert-Jan Dreessen

Dus werd rond gekeken in het Belgische jazzmilieu en viel de keuze op Steven Delannoye, die meestal tenorsaxofoon speelt, maar ook de sopraansaxofoon, fluit en basklarinet niet schuwt.

Nicolas Thys

Zo werd het Jeroen Reggers Quartet geboren. Het bestaat nog niet zo lang, maar wel zó lang dat het een eigen gezicht heeft ontwikkeld. Dat heeft vele karaktertrekken: zijn muziek zwermt uit van intieme klanken tot een sterke, ritmische groove.

Steven Delannoye

Jeroen Reggers tekent voor het repertoire. Hij laat zich inspireren door toonaangevende gitaristen als Bill Frisell en Nir Felder, maar kijkt ook rond in de wereld van popgroepen die het experiment niet schuwen, zoals Radiohead.

Het Jeroen Reggers Quartet met Gert-Jan Dreessen, Nicolas Thys, Steven Delannoye en Jeroen Reggers.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

JEROEN REGGERS QUARTET

C-Mine Genk, 27 juli ’22

Steven Delannoye – tenor- en sopraansaxofoon
Jeroen Reggers – gitaar
Nicolas Thys – contrabas
Gert-Jan Dreessen – slagwerk

www.jeroenreggers.com

Previous

Mós Ensemble maakt wereld een stukje mooier

Next

Dinant Jazz gaat met grote namen van start

Lees ook