Het kwartet Kim In The Middle

De in het Belgische Poppel geboren Kim Versteynen (1984) stelde zich na zeven jaar zangkunst de vraag: moet ik als zangeres nu het roer gaan omgooien of gewoon verder dobberen? Zo’n vraag is moeilijk en daarom vond zij het antwoord in het uitbrengen van een nieuwe cd.

Arne van Coillie

The 7 Year Itch kreeg deze cd als titel mee. Zij nam hem op met haar kwartet Kim In The Middle waarin zij wordt vergezeld door Arne Van Coillie op piano, Flor Van Leugenhaeghe op contrabas en  Gert-Jan Dreessen op drums.

Gert-Jan Dreessen

Om de plaat te promoten is zij nu bezig met een tournee. Deze avond trad zij op in Cultuurcentrum MUZE in Heusden-Zolder. Fotograaf Jeanschoubs ging er op bezoek.

Flor van Leugenhaeghe

Kim Versteynens repertoire omvat een veelheid aan stijlen. Jazz is er een veelzeggend onderdeel van. Zij staat zichzelf improvisaties toe, maar ook haar samenspel met de bandleden geeft haar muziek een eigen gezicht.

Kim Versteynen

Haar bedoeling is altijd een muzikale ontdekkingstocht te bewerkstelligen. Zowel haar optredens als albums getuigen daarvan. The 7 Year Itch is de opvolger van Kim In The Middle (2011) en Open & Close (2014).

REDACTIE
foto’s JEANSCHOUBS

Kim In The Middle – The 7 Year Itch Release Tour
CC MUZE Heusden-Zolder (B), 8 februari ’19

Kim Versteynen – zang
Arne van Coillie – piano
Flor van Leugenhaeghe – contrabas
Gert-Jan Dreessen – drums

www.kimversteynen.com

Previous

Wild Man Conspiracy is weer lekker aan het wringen

Next

Achtste editie Jazz Night Maastricht spiegel Euregio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook