Lucy Woodward

De Amerikaanse zangeres Lucy Woodward is bezig aan een Europese tournee. Op 12 oktober stond ze in Cultureel Centrum De Muze in Heusden-Zolder (B), een dag later, op 13 oktober in Paradox in Tilburg. Opvallend is dat zij als begeleiders voor Nederlandse musici koos. Fotograaf Jeanschoubs was bij het concert in Heusden-Zolder.

Jordy Kalfsvel

Lucy Woodward, die werd geboren in Londen en haar vroege jeugd in Amsterdam doorbracht, is bekend geworden door haar samenwerking met Snarky Puppy. In 2011 ontmoette ze frontman Michael League, waarna ze is te horen op het gloedvolle album Family Dinner Vol. 1 met de hit Too Hot To Last. In 2016 kwam haar vierde solo-album Til They Bang On The Door uit, waarop de Snarky Puppy-leden Cory Henry en Michael League zelf, plus toetsenist/producer Henry Hey meespelen.

Niek de Bruijn

Naast haar solocarrière werkte Woodward samen met musici als Rod Stewart, Chaka Khan, Pink Martini, Celine Dion, Nikka Costa, Carole King en Joe Cocker. Haar liedjes en stem zijn te horen in diverse speelfilms.

Lucy Woodward groeide op in New York bij haar moeder en bracht de zomers door in Soest bij haar vader. Ze was nog maar net klaar met school toen ze in New York jazznummers ging zingen in restaurants. Een van haar platen is getiteld <em en laat de jazzy kant van de zangeres horen. In 2010 verscheen de opvolger Hooked! op het jazzlabel Verve.

Udo Pannekeet

Beide albums, waarin Lucy Woodward teruggrijpt naar haar muzikale wortels in New York City, brachten haar carrière in een stroomversnelling.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

Lucy Woodward & Band
CC De Muze, Heusden-Zolder, 12 oktober ’18
Paradox Tilburg, 13 oktober ’18

Lucy Woodward – zang
Jelle Roosenburg– gitaar
Jordy Kalfsvel– toetsen
Udo Pannekeet– contrabas
Niek de Bruijn– slagwerk

Lucy Woodward keert tijdens haar Europese tournee nog tweemaal terug naar Nederland. Op 21 oktober geeft ze een concert in de Haagse Kunstkring in ’s-Gravenhage, op 7 november verzorgt ze een masterclass op het conservatorium van Haarlem.

 Lucy Woodward maakte deel uit van vier videoportretten die JazzNu publiceerde. Zie de tag hieronder.

www.lucywoodward.com

Previous

Mondriaan Jazz Festival wil muzikale spiegel van nú zijn

Next

Mondriaan Jazz Festival kleurt weer buiten lijntjes

Lees ook