Het Mark Turner Kwartet met Joe Martin, Jason Palmer, Jonathan Pinson en Mark Turner.

Tenorsaxofonist Mark Turner wordt door velen gezien als een van de invloedrijkste rietblazers van nu. Hij speelde al met vele grote, gevestigde namen in de jazz, onder wie trompettist Tom Harrell en de saxofonisten James Moody, Joshua Redman en Lee Konitz. In Amsterdam trad hij op met zijn vernieuwde kwartet.

 

Jason Palmer

Dat kwartet bestaat naast Mark Turner uit trompettist Jason Palmer, contrabassist Joe Martin en slagwerker Jonathan Pinson. Het speelde werk van de laatste cd Lathe of Heaven, die  is geïnspireerd door de gelijknamige science-fictionroman van Ursula K. Le Guin uit 1971.

Jonathan Pinson

Tijdens zijn concert waren de invloeden van Warne Marsh en John Coltrane die Turner muzikaal vormden, voortdurend te horen. Het optreden in het Bimhuis voltrok zich in een gemoedelijke sfeer. Hoewel het niet was uitverkocht, reageerde het publiek enthousiast op de verrichtingen van het Mark Turner Quartet.

Mark Turner

Het optreden van de Amerikaan maakte deel uit van een tournee die hij op dit moment afwerkt. In Nederland speelde hij behalve in het Bimhuis ook in LantarenVenster in Rotterdam.

Joe Martin

Bij het concert in Amsterdam maakte fotografe Ranjani Nirosha voor het eerst foto’s voor JazzNu. Deze aflevering van Jazz in Beeld geeft een impressie van hoe de fotografe het concert beleefde en vastlegde.

REDACTIE
Foto’s RANJANI NIROSHA

Mark Turner Quartet
Bimhuis Amsterdam, 9 maart ‘19

Mark Turner– tenorsaxofoon
Jason Palmer– trompet
Joe Martin– contrabas
Jonathan Pinson– slagwerk

www.markturnerjazz.com

Previous

John Coltrane in triovorm

Next

Lizz Wright met ode aan zuidelijke staten van VS

Lees ook