Om de nieuwe cd ‘Strange Birds’ te promoten is het Jean-Paul Estiévenart Quintet op toernee. In Luik deed het L’An Vert aan, waar Jeanschoubs zijn camera richtte om er met een fotoreportage het juiste licht op te doen schijnen.

Romain Pilon

Met zijn kwintet bewandelt Jean-Paul Estiévenart heel andere wegen dan met zijn trio. Met de toevoeging van piano en gitaar legt hij meer de nadruk op harmonie in zijn muziek, een vruchtbare voedingsbodem voor zijn spel op trompet.

Antoine Pierre

Uit zijn trio nam hij slagwerker en goede vriend Antoine Pierre met zich mee. Daarmee is de basis voor de kwintetmuziek al voor een deel gelegd. Achter de piano neemt Nicola Andrioli plaats, een musicus die muzikale poëzie in zich draagt. Hetzelfde geldt wellicht voor gitarist Romain Pilon, voor wie geen enkel element uit de jazztraditie vreemd is.

Nicolas Thys

Nicolas Thys heeft in elke formatie waarin hij speelt, een sterk, akoestisch gericht geluid op de contrabas. De trompettist en Thys deelden al eerder het podium, hetgeen de band tussen hen steeds verder verstevigt.

Jean-Paul Estiévenart

De 34-jarige Jean-Paul Estiévenart speelt trompet en bugel. In 2006 won hij de Django d’Or Young Talent en nadien onderscheidde hij zich in vele groepen. In een interview van enkele jaren geleden zei hij daarover: “De stijl of het genre doen er niet toe. Als het maar goed klinkt en je eerlijk bent in wat je doet. Iedereen is ontegensprekelijk beïnvloed. Volledig origineel zijn op de dag van vandaag is zo goed als onmogelijk, want er is al zoveel gedaan.”

Nicola Andrioli

Niettemin heeft Jean-Paul Estiévenart heeft een mooie definitie om zijn nieuwe album Strange Bird onder de aandacht te brengen: “Met dit album kun je in mijn hoofd reizen.” En wie dacht dat het dan alleen om harmonie en melodie gaat, komt bedrogen uit. De factor improvisatie speelt altijd een prominente rol in de muziek van deze bijzondere Belgische trompettist.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

 

JEAN-PAUL ESTIÉVENART QUINTET – PRESENTATIE CD ‘STRANGE BIRD’

L’An Vert Luik, 30 november ’19

Jean-Paul Estiévenart – trompet en bugel
Romain Pilon – gitaar
Nicola Andrioli – piano
Nicolas Thys – contrabas
Antoine Pierre – drums

 

WEBSITE JEAN-PAUL ESTIÉVENART

 

Previous

Soft Machine mist magie en echtheid van Soft Machine

Next

Film Jacq Palinckx wil je land van dromen binnen trekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook