Thomas Jillings

Ottla is de naam van een nieuw project, waarmee gitarist Bert Dockx op dit moment toert. Met de niet gangbare bezetting van gitaar, twee saxofoons, contrabas en twee drummers keert de Vlaamse musicus terug naar de wortels van de jazz.

 

Bert Dockx

Datzelfde geldt eveneens voor zijn bandleden, eenieder is ook gelouterd in andere genres. In Ottla worden componisten als Thelonious Monk, Sun Ra, Herbie Nichols, Duke Ellington en Alice Coltrane geëerd, aangevuld met eigen werk.

Nicolas Rombouts

Ottla vaart onder de vlag van JazzLab, dat 25 jaar bestaat. Het laboratorium wil een doorsnee geven van een kwart eeuw vooruitstrevende Belgische jazz. Daarvoor zijn vier musici uitgenodigd.

Yannick Dupont

Deze maand is het de beurt aan Bert Dockx, zanger-gitarist en frontman van Flying Horseman en Dans Dans. Met Ottla mag hij de jazz dan wel omarmen, zijn vijftienjarige carrière was al doordrongen met deze muzieksoort.

Frans Van Isacker

Geen wonder, want de gitarist kreeg zijn opleiding bij de Jazz Studio en het Conservatorium van Brussel. Jazz bleef doordenderen, onder meer bij Dans Dans waar Bert Dockx eigenzinnige visies gaf op de muziek van onder meer Duke Ellington en John Zorn.

Louis Evrard

Fotograaf Jeanschoubs ondernam de reis naar Bilzen om de ‘terugkeer’ van Bert Dockx in sfeerbeelden vast te leggen.

REDACTIE
Foto’s JEAN SCHOUBS

Bert Dockx – Ottla
CC de Kimpel Bilzen, 13 februari ’19

Bert Dockx – gitaar
Frans Van Isacker – altsaxofoon
Thomas Jillings – tenorsaxofoon
Nicolas Rombouts – contrabas
Louis Evrard – drums, percussie
Yannick Dupont – drums, elektronica

Previous

Mike Roelofs Trio naar kwintessens van het leven

Next

Pianist Thomas Enhco speelt door alle genres heen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook