Het concertseizoen is voorbij, maar de serie Jazz op het Plein van podium C-Mine in Genk is voor veel mensen een lotje uit de loterij. Bijna twee seizoenen geen concerten door Covid-19, en nu is het weer fijn aanschuiven op de intieme binnenplaats van C-Mine.

Trui Amerlinck

Deze dag trad de groep NΔBOU op rond de Brusselse tromboniste Nabou Claerhout. Zij was al eens eerder te gast in de rubriek Jazz in Beeld van JazzNu, toen zij optrad met een gelegenheidstrio. In Genk gaf zij acte de presence met haar eigen groep NΔBOU, waarin haar favoriete musici Trui Amerlinck op contrabas, Roeland Celis op elektrische gitaar en Mathias Vercammen op drums schuilen.

NΔBOU poseert onbevangen voor de camera van Jean Schoubs.
NΔBOU poseert onbevangen voor de camera van Jean Schoubs.

De Vlaamse Nabou Claerhout (1993) behaalde haar bachelor en later haar master aan Codarts Rotterdam. Tussendoor studeerde zij aan de Royal Academy of Music in Londen. Nabou Claerhout maakte deel uit van onder meer het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Martin Fondse, waarmee en met wie zij de Zilveren Notenkraker 2016 in de wacht sleepte. Zij speelde ook in het Gent Jeugd Jazz Orkest, Jong Metropole en Not So Big Band.

Mathias Vercammen

Zij is inmiddels gepokt en gemazeld door talloze optredens, onder andere met Dave Holland, Dave Douglas, Evan Parker, Bert Joris, Jeroen van Herzeele, Ilja Reijngoud en Bart van Lier.

Nabou Claerhout

NΔBOU is een ware vertegenwoordiger binnen de nieuwste golf aan jazz-&-beyond, dankzij een verfrissend trombonegeluid, vernieuwend gebruik van effecten en een originele aanpak van composities. Plus de mooie combinatie van trombone, elektrische gitaar en slagwerk. Deze verkenning en oprekking van de grenzen van zowel de trombone als het jazzgenre is het bewonderenswaardige handelsmerk van NΔBOU.

NΔBOU op het sfeervolle podium in Genk.
NΔBOU op het sfeervolle podium in Genk.

Met de debuut-EP Hubert uit 2019 betrad NΔBOU al de podia van onder meer het Gent Jazz Festival, North Sea Jazz Festival, Brussels Jazz Weekend, KAAP en Bel Jazz Fest.

Roeland Celis

You Know, het nieuwe album van NΔBOU verschijnt op 22 oktober 2021 via Outnote Records.

REDACTIE
Foto’s JEAN SCHOUBS

 

NΔBOU – JAZZ OP HET PLEIN
C-Mine Genk, 29 juli 2021

Nabou Claerhout – trombone, composities
Roeland Celis – elektrische gitaar
Trui Amerlinck – contrabas
Mathias Vercammen – drums

WWW . C-MINE . BE

Previous

On The Roof komt voor één keer van het dak af

Next

Dinant Jazz Festival weekeinde lang in ban van Brazilië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook