De Duitse pianist Pablo Held was al een tijdje ‘onderweg’ wat zijn carrière betreft, toen hij in 2015 een cd opnam met gitaarvirtuoos John Scofield. Nadien was zijn roem gevestigd.

 

Jonas Burgwinkel

The Trio Meets John Scofield was de titel van die cd en daarmee zette Pablo Held zijn muziek plus zijn twee medemusici in de schijnwerpers. Na de vrijage met Scofield kwam Investigations uit en daarmee is meteen de aard van het beestje geduid.

Pablo Held

Want Pablo Held en contrabassist Robert Landfermann en slagwerker Jonas Burgwinkel zijn onderzoekers. Mensen die de grenzen verkennen tussen gecomponeerde muziek en improvisatie. Improvisatie viert hoogtij bij het Pablo Held Trio. Daardoor gaan spontaniteit en avontuurlijkheid hand in hand. De drie namen al tien albums op, de 32-jarige Pablo Held zelf speelt ook nog eens mee op dertig andere cd’s.

Robert Landfermann

Fotograaf Jeanschoubs was daarom maar al te nieuwsgierig om de mannen aan het werk te zien. In AINSI Maastricht, thuisbasis van Jazz Maastricht, kwamen Pablo Held c.s. uit de verf zoals op deze foto’s is te zien.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

Pablo Held Trio
AINSI Maastricht, 30 oktober ‘19

 Pablo Held – piano
Robert Landfermann – contrabas
Jonas Burgwinkel – slagwerk

www.pabloheld.com

www.jazzmaastricht.com

 

 

Previous

John Cooper Clarke – portret van een punkdichter

Next

Pierre Courbois stoomt vol vaart op naar de tachtig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook