Basgitarist Richard Bona zorgt altijd wel voor vuurwerk. Als bij zijn Kameroense klanken dan ook nog Cubaanse komen, dan gaat het dubbelop. Theater aan het Vrijthof in Maastricht en fotograaf Jean Schoubs waren er getuige van.

Richard Bona mengt vele genres, in Maastricht Kameroense muziek met Cubaanse.

Toen Quincy Jones tijdens een van de edities van het Montreux Jazz Festival Richard Bona en de Cubaanse pianist Alfredo Rodríuez samenbracht, bleek dit het begin van een langdurige samenwerking. Samen brachten zij in 2016 het album Raíces (Roots) uit.

Nadien werkte Richard Bona mee aan het debuutalbum van Rodríguez: Tocororo. En nu, in Maastricht, voegden zij aan hun concept nog een speciale gast toe: percussionist Pedrito Martinez, eveneens afkomstig van Cuba.

Zanger/basgitarist Richard Bona is altijd goed voor vuurwerk.

Martinez is een vooraanstaande percussionist binnen de latin-jazz. Hij speelde met onder andere Chucho Valdez, maar ook met popsterren als Paul Simon, Eric Clapton, Bruce Springsteen, Sting én met jazzgrootheid Wynton Marsalis.

Alfredo Rodríguez werkt al jaren samen met Richard Bona.

Richard Bona behoeft nauwelijks introductie. Hij is een innemende persoonlijkheid, die elk publiek met zijn hartverwarmende aanwezigheid weet te overtuigen. Bona is ontzetttend virtuoos op basgitaar en rijgt vele genres aaneen. Zijn bijnaam luidt niet voor niks ‘The Sting of Africa’.

Pedrito Martinez was de speciale gast bij Richard Bona en Alfredo Rodríguez.

Bona heeft een voorkeur voor Cubaanse muziek. Daarom is zijn nauwe samenwerking met Alfredo Rodríguez niet zo heel vreemd. De jonge, in Havana geboren jazzpianist en componist werkte samen met onder andere Wayne Shorter, Esperanza Spaulding en Herbie Hancock. En nu dus met Rodríguez en Bona.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

RICHARD BONA – ALFREDO RODRÍGUEZ – PEDRITO MARTINEZ

Theater aan het Vrijthof Maastricht, 2 maart ’20

Richard Bonabasgitaar
Alfredo Rodríguez – piano
Pedrito Martinez – percussie

 

www.richard-bona.com

Previous

Rogier Telderman c.s. slopen breuklijnen jazz en klassiek

Next

De nazit-gitarist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook