Een knaller van een jazzconcert op een podium dat het doorgaans met heel wat minder moet doen. Dat mag je concluderen uit het programma-onderdeel dat C-Mine deze dag aan jazzliefhebbers bood. Fotograaf Jeanschoubs ging vastleggen.

Philip Dizack

Die knaller was het kwartet van pianist Shai Maestro. C-Mine biedt doorgaans speelgelegenheid aan aankomende groepen, met Shai Maestro werd extra glans binnengehaald. De Israeliër toert op dit moment met zijn vaste trio plus één: de Amerikaanse trompettist Philip Dizack. Het voert de expressieve mogelijkheden van Maestro’s trio uiteraard naar grote hoogten.

Jorge Roeder

Dat niveau is er toch wel, want Shai Maestro heeft in zo’n dertien jaar tijd een reuzenstatus veroverd. Na zijn eerste cd in 2010, Shai Maestro Trio, volgden er nog vijf, waarvan Human uit 2020 de laatste is.

Shai Maestro

Shai Maestro heeft zijn faam verworven door zijn afwijkende spel op piano. Hij is een zoeker en tegelijk goochelaar met noten, speelt vloeiend naar ingenieuze improvisaties toe. De pianist is niet in één hokje onder te brengen. Hij verbond zijn naam ook aan die van contrabassist Avishai Cohen, die hem inlijfde voor zijn trio met drummer Mark Guilliana, ook een naam die de jongere generatie jazzmusici extra body geeft.

Ofri Nehemya

In C-Mine trad Shai Maestro aan met het trio dat hem zo bekend is, met contrabassist Jorg Roeder en drummer Ofri Nehemya.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

SHAI MAESTRO QUARTET

C-Mine Genk (B), 3 februari ’23

Philip Dizack – trompet
Shai Maestro – piano
Jorg Roeder – contrabas
Ofri Nehemya – slagwerk

www.shaimaestro.com

Previous

Ozain Quartet geeft jazz en méér alle ruimte

Next

De toeters van Michael Moore: zijn klarinet en die valse altsax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook