Fotograaf Jeanschoubs ging op verkenning naar het Cultureel Centrum in Ans bij Luik voor het concert van het Ozain Quartet. In bezetting een opvallend hofje.

Gaëtan Casteels

Twee blazers, een contrabas en slagwerk. Een ritmesectie derhalve om de trombone en de tenorsaxofoon alle ruimte te geven. Dat zou je gemakshalve al snel kunnen denken, maar de vier muzikanten kijken er toch iets anders tegenaan.

Pierre Hurty

Voor deze bijzondere bezetting is gekozen om de solisten meer ‘bewegingsruimte’ te verschaffen en om daarnaast zoals een bepaalde jazztraditie voorschrijft, fraaie groepsimprovisaties uit te bouwen.

Nathan Surquin

Het Ozain Quartet geeft voorrang aan melodische jazz, maar heeft links en rechts nogal wat andere invloeden meegepikt, zoals tango, Afrikaanse muziek, barok- en Indiase muziek.

Bruno Grollet

De contrabas staat centraal bij dit kwartet. De andere instrumenten spelen er omheen of gaan samen op zoek naar individuele- of groepsinvallen. Met enig voorbehoud zou je kunnen zeggen dat het gekozen concept lijkt op dat van het Dave Holland Quintet.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

OZAIN QUARTET

Cultureel Centrum Ans (B) 3 februari ’23

Bruno Grollet – tenorsaxofoon
Nathan Surquin – trombone
Gaëtan Casteels – contrabas
Pierre Hurty – slagwerk

Previous

Fie Schouten heerst over de lage klarinetten

Next

Shai Maestro geeft podium C-Mine extra glans

Lees ook