‘Sunday Afternoon Jazz’ is de titel van een project dat TivoliVredenburg is gestart om jazz in wat bredere kring bekend te maken. Het eerste concert van het Benjamin Herman & John Engels Kwintet was zondag 22 september. JazzNu was erbij voor een fotoreportage.

John Engels achter het slagwerk. Ruud Ouwehand hanteert zijn contrabas.

Altsaxofonist Benjamin Herman, trompettist Ruud Breuls, contrabassist Ruud Ouwehand, pianist Rob van Bavel en slagwerker John Engels beten het spits af van een serie concerten onder de naam Sunday Afternoon Party.

Ruud Breuls.

De serie omvat twaalf maandelijkse concerten, die een keer per maand op het programma staan. Dat geldt niet voor de maanden december, maart en april, in die periodes kunnen twee concerten per maand worden bezocht.

Ruud Ouwehand.

Alle concerten vinden plaats in de jazzruimte van TivoliVredenburg, Cloud Nine en duren zo’n anderhalf uur. De bedoeling is volgens de organisatie dat ‘de nieuwste projecten van de top van de nationale en internationale jazzmusici in de spotlights staan’.

Benjamin Herman.

Musici die optreden zijn onder andere Paul van Kemenade’s Three Horns and a Bass, Jasper van ’t Hof Blazers Kwartet, Artvark en Apollo Double Quartet, Peter Beets Trio en Fay Claassen, Eric Vloeimans’ Gatecrash, Yuri Honing ‘Blauwbaard’ en The Quartet.

Rob van Bavel.

Het Benjamin Herman & John Engels Kwintet opende op 22 september de serie. Fotografe Ranjani Nirosha toog naar Utrecht voor een sfeervolle fotoreportage.

REDACTIE
Foto’s RANJANI NIROSHA

 

Sunday Afternoon Jazz
TivoliVredenburg Utrecht, 22 september ’19

Benjamin Herman – altsaxofoon
Ruud Breuls – trompet
Rob van Bavel – piano
Ruud Ouwehand – contrabas
John Engels – slagwerk

SUNDAY AFTERNOON JAZZ TIVOLI VREDENBURG

Previous

Oene van Geel en 100 musici bekommeren zich om klimaat

Next

Vera Marijt (rondetijd 5.01,54)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook