De Wooten Brothers waren voor drie concerten in Nederland. JazzNu in de persoon van Ranjani Nirosha toog naar Poppodium Duycker in Hoofddorp voor een kleurrijke foto-impressie.

 

Victor Wooten is de jongste van de vier broers én de succesvolste.

De Wooten Brothers, Joseph, Roy, Regi en Victor hebben inmiddels een legendarische status verworven, met name door de carrière van Victor. In kringen van basgitaristen wordt zijn naam vaak samen genoemd met die van Jaco Pastorius of Marcus Miller. De jongste van de vier broers maakte vooral naam als basgitarist bij Belá Fleck & The Flecktones. Hij is inmiddels in het bezit van vijf Grammy’s.

Regy Wooten zette Victor al op 2-jarige leeftijd op het pad van de basgitaar.

Maar ook de overige drie hebben faam opgebouwd. Naast toetsenist in de Steve Miller Band is Joseph componist, motiverend spreker en zanger. Roy ‘Futureman’ Wooten, ook winnaar van vijf Grammy’s, is naast percussionist ook uitvinder van zijn eigen muziekinstrumenten. En Regi mixt zijn gitaarspel met dat van Jimi Hendrix, Frank Zappa en Chuck Berry.

Roy Wooten heeft als bijnaam ‘Futureman’.

De Wooten Brothers brengen al veertig jaar een mix van jazz, funk, soul, rhythm&blues, rock en bluegrass. Ter ere van het nieuwe album Trypnotyx van Victor Wooten maken zij een Europese tournee, die hen in Nederland ook naar Groningen en Middelburg bracht.

Joseph Wooten is de toetsenist van The Wooten Brothers.

Victor Wooten speelt al vanaf zijn tweede jaar basgitaar, geholpen toen door broer Regi. Op zijn unieke Yin-Yang Fodera basgitaar ontwikkelt hij zijn unieke geluid doordat de snaren ervan dichterbij de hals liggen. Met zijn dubbelduimstechniek, waarbij de duim zowel opwaarts als naar beneden de snaren raakt, is hij de motor van het razendfunkende groepsgeluid van de Wooten Brothers.

REDACTIE
Foto’s RANJANI NIROSHA

 

WOOTEN BROTHERS

Poppodium Duycker, 7 november ’19

Regi Wooten – gitaar
Joseph Wooten – toetsen
Victor Wooten – basgitaar
Roy Wooten – slagwerk en percussie

 

WEBSITE VICTOR WOOTEN

 

Previous

Pascale Elia mengt bebop met wereldmuziek en veel meer

Next

Reinier Baas: ‘Af en toe mag je gitaar best ’n klapje geven’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook