De Belgische Pascale Elia trad op in het cultureel centrum d’Ans in de omgeving van Luik. De zangeres bracht een hoop ervaring mee, reden om haar middels een fotoreportage in het zonnetje te zetten. Jeanschoubs ging er voor op pad.

 

Pascale Elia

Pascale Elia zingt al vanaf haar zesde jaar. De eerste stappen op de weg naar jazz zette zij op 15-jarige leeftijd met de Big Band de Liège, om daarna voor een poos haar heil te zoeken aan de oostkust van de Verenigde Staten. Zij woonde achtereenvolgens in Los Angeles, Las Vegas en New York waar zij verdere ervaring op deed met musici uit Amerika.

Werner Lauscher

Terug in België formeerde Pascale Elia een kwartet dat vooral beboprepertoire speelde. Maar door haar multiculturele achtergrond slopen er vooral Braziliaanse, maar ook Cubaanse, Portugese, Franse, Spaanse en Italiaanse invloeden in haar werk.

Adrien Verderame

Het repertoire van Pascale Elia bestaat uit jazzstandards, pop- en rocksongs, wereldmuziek en eigen werk. Om haar mogelijkheden uit te breiden, neemt zij ook geregeld de gitaar ter hand.

Mimi Verderame

In Alleur trad Pascale Elia aan met haar Homin’In Quartet. Met daarin onder meer Mime Verderame, met wie zij na haar terugkeer uit Amerika innig ging samenwerken. Samen met hem legde zij de basis voor haar kwartet en begon zij aan de uitwerking van het bebopjargon.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

 

PASCALE ELIA HOMIN’IN QUARTET

Centre Culturel d’Ans
Ans Alleur Luik (België), 1 november ’19

Pascale Elia – zang
Mimi Verderame – gitaar
Werner Lauscher – contrabas
Adrien Verderame – slagwerk

WEBSITE PASCALE ELIA

 

Previous

November Music ’19 lijkt opnieuw aan tijd onttrokken

Next

Wooten Brothers zwaar funkend door Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook