[row]

[column size=’1/2′][/column]
[column size=’1/2′]

Het is deze keer de beurt aan contrabassist en componist Clemens van der Feen (1980) om de Spotifyrubriek te verzorgen. Zijn naam is verbonden aan Nederlandse en internationale jazzartiesten zoals Toots Thielemans, Eric Vloeimans en Jesse van Ruller.

De docent basgitaar en contrabas is leider van de Clemens van der Feen Band, co-leider van de groep Narcissus en daarnaast maakt hij onder andere deel uit van de groep van Michael Moore.

En anno 2016 zit Van der Feen niet stil. “Ik heb een paar concerten gedaan met Tineke Postma’s internationale band Sonic Halo en kom net terug uit Genève waar ik met het klassieke ensemble LUDWIG Histoire de Soldat van Stravinsky heb mogen spelen (zie Spotify-tracks). Ook speel ik op het komende North Sea Jazz Festival met basklarinettist Joris Roelofs, die de compositieopdracht van het festival kreeg.”
[/column]

[/row]

We kunnen daarnaast nog de nodige albums tegemoet zien. Van der Feen: “Er komen dit jaar cd’s uit waar ik op speel van onder andere drummer Roy Dackus, trompettist Alex Sipiagin (NY) en m’n broer Paul van der Feen, Reinier Baas’ Discombobulatrix, Celano/Baggiani Group met Ellery Eskelin, Michael Moore 4tet (Live in Chicago) en een crossoverproject van flamencogitarist Edsart Udo de Haes. Verder ga ik nog de studio in met de opkomende Franse pianist Paul Lay, Batik, het Loran Witteveen trio, Tutu Puoane & Tineke Postma (Joni Mitchellliedjes) en met een nieuw trio waar ik erg naar uitkijk: Tristan Renfrow (US)/ Harmen Fraanje/ Clemens van der Feen. Ook ben ik in m’n homestudio een album in elkaar aan het knutselen en werk ik aan nieuwe composities, waaronder een meerdelig stuk voor koor en (klassiek) ensemble.”

Terug naar de afspeellijst. Het is een bijzondere selectie die zich niet beperkt tot de jazz. Naast Charles Mingus, Billie Holliday en Miles Davis zijn de soulmuziek van Al Green, een compositie van Igor Stravinsky en een nummer van de Amerikaanse rockband Deerhoof te horen. “Ik luister niet zoveel naar jazz geloof ik”, geeft oud-lid van het Concertgebouworkest en het orkest van de Achttiende Eeuw, Van der Feen zelf toe. Maar de afspeellijst bewijst dat de bassist ook zijn jazzklassiekers kent.

Previous

Concert van Jef Neve leidt een eigen, levend leven

Next

Lettieri en Funky Knuckles laten jazzfunk groeien

Lees ook