[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]

Bescheiden, zacht en lyrisch is de luisterlijst die pianist Jeroen van Vliet presenteert. Opmerkelijk genoeg is dat ook een goede karakteromschrijving van deze pianist die zowel een gelauwerd bandleider als begeleider is. De Boy Edgarprijs, die hij in 2014 won, kan dat onderschrijven.

Jeroen van Vliet mag graag musiceren in verschillende ensembles, zoals zijn Moon Trio, OGU, Estafest en Sikeda. Hij deinst niet terug voor een bijzonder project, zoals de opdracht in 2014 om de Zeeland Suite nieuw leven in te blazen of de compositie-opdracht waar hij nu hard aan werkt: de muziek verzorgen voor een Franse art-housefilm die dit jaar nog uit moet komen.

Eind mei speelt Jeroen van Vliet samen met Eric Vloeimans een aantal concerten met de bijzondere Syrisch/New Yorkse klarinettist Kinan Azmeh. En voor die tijd gaat hij met de band van Marnix Busstra ook nog naar India. In het najaar, september om precies te zijn, mogen we dan een nieuw album verwachten van Moon Trio dat uitkomt bij Jazzhaus Records. Wilt u Van Vliet live bewonderen? Bezoek zijn Moon Trio dan op 13 maart in TivoliVredenburg.
www.jeroenvanvliet.com

[/column]

[/row]

Previous

Marcin Wasilewski c.s. blijven in hun veilige schaapskooi

Next

Rosario Bonaccorso vertolkt verlangen naar betere tijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook