[row]

[column size=’1/2′]
[/column]

[column size=’1/2′]

Eric Ineke leerde zichzelf drummen, met hulp van John Engels en Jan de Gelder. Zijn ‘conservatorium’, zoals hij het zelf graag noemt, bestond uit een maandlang verblijf in jazzstad New York City. Het waren de jaren zestig. Ineke koestert de herinneringen nog steeds en zijn luisterlijst is daar een bewijs van. Dizzy Gillespie, Thelonious Monk, Ornette Coleman en Elvin Jones – hij zag ze allemaal de sterren van de hemel spelen.

Vanaf die jaren zestig begon hij zelf met het spelen in Nederland en werkte samen met Rita Reys, Pim en Ruud Jacobs, Piet Noordijk, Jimmy Raney en nog vele anderen. Zijn discografie heeft een enorme omvang.

Eric Ineke blijft onverminderd actief en richt zich op de hardbop met zijn eigen Eric Ineke JazzXpress en op de bebop met het trio van Rein de Graaff. Dan speelt hij ook nog met het Sanna van Vliet Trio, met David Liebman en geeft hij masterclasses en doceert aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. U kunt hem zien spelen in Den Haag op 16 september met Simon Rigter en Steve Zwanink in Theater de Regentes en op 4 oktober met onder andere Benjamin Herman en Timothy Blanchet in Pavlov. www.ericineke.com

[/column]

[/row]

Previous

De twee werelden van Marnix Busstra verdienen een feestje

Next

Jazzpianiste Soo Cho schrijft voor Koreaans instrument

Lees ook