[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]

Contrabassist Frans van der Hoeven zette zichzelf op de kaart door zijn inbreng in groepen als het Jesse van Ruller Trio, het Jasper Blom Quartet en het Tineke Postma Quartet. Daarnaast begeleidde hij musici als Clark Terry, Woody Shaw, Lee Konitz, Toots Thielemans en nog vele andere grote jazzhelden.

Frans van der Hoeven mag graag experimenteren met elektronica en dat doet hij in groepen als Red Yellow and Blue, het Peter Tiehuis Trio en in zijn soloprogramma Drum ’n Double Bass. Op zijn solo-album First Flight onderstreept Van der Hoeven zijn veelzijdigheid door naast de contrabas ook het keyboard, de gitaar, de drums en de percussie te bespelen. Én we horen daarop ook zijn stem! Met deze luisterlijst bewijst hij een liefhebber van wereld-, elektronische- en experimentele muziek te zijn.

Momenteel werkt Van der Hoeven als arrangeur voor strijkorkesten in projecten van Fay Claassen en Esther Apituley. Elke derde woensdag van de maand speelt hij met het Peter Tiehuis Trio (Frapear) in ‘t Oude Pothuys in Utrecht. In het najaar speelt Van der Hoeven met het Jasper Blom Quartet, met Tineke Postma en de Zeeland Suite van Jeroen van Vliet. Voor meer informatie kijk op www.fransvanderhoeven.com.

[/column]

[/row]

Previous

Jazz Middelheim wil swing en feestvreugde brengen

Next

Shepp haalt op Middelheim angel uit de revolutie

Lees ook