[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]

De jonge saxofonist en componist Maarten Hogenhuis selecteerde de luisterlijst voor deze week. Hij won de afgelopen jaren vele prijzen, zoals de Keep an Eye International Jazz Award in 2013 en de Laren Singer Jazz Award in 2014. Op dit moment is hij actief met zijn eigen trio en kwartet, met BRUUT! en Krupa & The Genes (de band met twee drummers).

Hogenhuis is tevens actief in het More Socially Relevant Jazz Music Ensemble van gitarist Reinier Baas en is een veelgevraagd sideman. Dat leverde hem podiumplaatsen op bij Pete Philly & Perquisite, Anton Goudsmit en de New Cool Collective Bigband. Om er maar een paar te noemen…

Met zijn eigen trio en kwartet zet hij de traditie voort van de bebop- en hardbopstijl. Zijn inspiratie komt duidelijk terug in deze luisterlijst. Veel luisterplezier van Maarten! Wilt u hem live bewonderen dan kan dat deze week in Londen met het Corrie Dick Trio. En in Nederland op 29 oktober in Breda in het Chassé Theater en op 30 oktober in Lantaren Venster te Rotterdam, waar hij speelt met zijn band BRUUT!

[/column]

[/row]

Previous

Voor Jan Kuiper is er geen vandaag, gisteren of morgen

Next

Grzegorz Marciniak (rondetijd: 04:33,00)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook