[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]

De saxofonist Michael Moore nam in 1982 zijn Amerikaanse roots mee naar Nederland. Uit de stukken die hij voor deze lijst selecteerde mogen we wel concluderen dat deze hem nog steeds na aan het hart liggen, want Moore neemt ons mee op een prachtige luister-reis langs historische en legendarische Amerikaanse grootheden. Een heel fijn lijstje.

Moore is betrokken bij verschillende formaties zoals onder andere Mischa Mengelberg’s Instant Composers Pool, zijn eigen Quintet en zijn ‘Fragile’ Quartet. Hij heeft een imponerende discografie van meer dan 80 albums en zijn eigen platenlabel Ramboy bestaat al bijna 25 jaar.

Op dit moment tourt Moore met het ICP door Amerika. Maar begin juni is hij weer in Nederland en te zien tijdens het Doek Festival van 2 tot en met 7 juni. Op 9 en 10 juni verzorgt hij met het ICP het muziektheaterwerk ‘Koeien’ van Mischa Mengelberg tijdens het Holland Festival.  Voor andere concertdata en informatie verwijzen wij graag naar zijn website: www.ramboyrecordings.com.

Fotograaf Francesca Patella

[/column]

[/row]

Previous

Guillaume Perret schept nieuw elektronisch heldendicht

Next

JazzNu live op radio!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook