Over Jazznu

WELKOM BIJ JAZZNU

JazzNu is een nieuwe website, die op 28 april 2015 met de eerste artikelen on-line kwam. Het digitale tijdschrift streeft er naar een aanvulling te zijn op aanverwante websites en weblogs. JazzNu beoogt vooral een digitaal tijdschrift voor lezers te zijn, niet zozeer voor nieuwsjagers. Het moet een plek worden waar de lezer zich thuisvoelt, met enige regelmaat terugkeert en zich hopelijk gaat laven aan een mix van lange en korte artikelen.

Rinus_JazzNu Over JazznuDe actualiteit wordt niet geschuwd, maar JazzNu wordt geen tijdschrift waarvan de uitgever zich verplicht voelt elke dag kost wat kost een nieuwsbericht te leveren. Het actuele zit hem veel meer in de beschrijving van hedendaagse ontwikkelingen in de jazz. Daarvoor zijn interviews, cd-recensies en concertbesprekingen, beschouwingen, columns en achtergrondartikelen de belangrijkste dragers.

JazzNu creëert ook ruimte voor personen die een platform zoeken waar zij hún zegje kunnen doen over jazz en aanverwante zaken. En JazzNu is eveneens tuk op mensen die én over journalistieke gaven beschikken én kennis hebben van jazzmuziek. Hen wil JazzNu graag begroeten als redactionele medewerker (zie oproep hieronder).

JazzNu wil ook schatbewaarder zijn van het recente verleden van de jazz. Daarom neemt de archieffunctie een belangrijke plek in op de website.

De naam Jazz Nu dook voor het eerst op op 1 oktober 1978, toen in het Bimhuis in Amsterdam het gelijknamige tijdschrift werd gepresenteerd. De uitgever van het huidige JazzNu was een van de twee oprichters van het papieren periodiek  dat als ondertitel meekreeg ‘Maandblad voor aktuele, geïmproviseerde muziek’. Jazz Nu was streng in de leer; de website JazzNu plaatst verleden, heden en toekomst in een ruimer kader.

Veel leesplezier, voor nu en in de toekomst.

RINUS VAN DER HEIJDEN
uitgever

 

JazzNu zoekt
medewerkers

Om de diversiteit van de website JazzNu te garanderen, zoekt de redactie medewerkers. Mensen die menen dat zij kennis van jazz hebben én die kennis in journalistiek verantwoorde vorm kunnen opschrijven, worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen met JazzNu via het mailadres redactie@jazznu.com

JazzNu wordt samengesteld door enthousiastelingen. Mensen die hun favoriete muziek een warm hart toedragen en die liefde willen uitdragen. Geldt dat ook voor jou? Als medewerker maak je deel uit van een digitaal vaktijdschrift dat tot het meest gelezene van Nederland behoort. Je kunt er je creativiteit op allerlei manieren kwijt. Dat eeuwige roem je deel zal zijn ligt voor de hand en dat je op een meer dan interessante manier kunt binnentreden in de wereld van jazz- en improvisatiemuziek, zijn de garanties die JazzNu je biedt. Plus gratis toegang tot concerten en gratis cd’s.

28 Reacties

 1. Paul van Dun
  27 april 2015 at 08:55 — Beantwoorden

  Hoi Rinus,

  Ondanks mijn af en toe ongenuanceerde commentaren op jouw stukken in Jazzenzo wens ik je veel succes met JazzNu. Ik zal je positief kritisch blijven volgen. Misschien is het beter om geen energie te steken in negatieve persoonlijke ervaringen en niets te schrijven over wat jezelf niet goed vond. Vooral objectief blijven en leuke interessante stukken schrijven. Ook al vind ik persoonlijk iets niet goed, wat evenzeer aan mij kan liggen als aan het gepresenteerde, blijf ik een mate van respect hebben voor al die enthousiaste musici die daar zoveel energie in steken om ons mogelijk te plezieren met hun muzikale gedachtenwereld. JazzNu is in ieder geval een geweldig initiatief. Succes!

 2. René van Peer
  28 april 2015 at 16:14 — Beantwoorden

  Erg goed initiatief, Rinus. Mooi dat je de publicatie van jazzverhalen in eigen handen genomen hebt. Ik denk dat je met je kennis, je gedrevenheid en je stijl van schrijven veel jazzliefhebbers aan je moet kunnen binden.

 3. Camiel Hamans
  29 april 2015 at 11:57 — Beantwoorden

  Gefeliciteerd Rinus,

  een prachtig initiatief!.
  veel succes.

 4. Emmanuel Naaijkens
  29 april 2015 at 12:14 — Beantwoorden

  Een huzarenstukje, een website in vier weken uit de grond stampen. Het ziet er goed uit, jazzminnend Nederland mag er blij mee zijn. Chapeau!

 5. Paul van Kemenade
  29 april 2015 at 13:06 — Beantwoorden

  Een mooi nieuw initiatief Rinus. Wens je veel gsucces toe met uitdagende artikelen en scherpe analyses! Prima!

 6. Marjolijn Sengers
  29 april 2015 at 13:49 — Beantwoorden

  Rinus en Gemma, gefeliciteerd en alle succes van de wereld!

 7. Karin Noffke
  29 april 2015 at 13:59 — Beantwoorden

  Gefeliciteerd, Rinus!
  Eindelijk een eigen platvorm om je `jazztechnisch´ uit te leven!
  Mooie website!

 8. Jemwebdesign
  29 april 2015 at 18:52 — Beantwoorden

  Met veel plezier hebben wij aan dit project gewerkt!

  Het JemWebDesign team

 9. 29 april 2015 at 21:38 — Beantwoorden

  Beste Rinus en Gemma proficiat met jullie fraaie website en succes!
  Woord en beeld zijn bij jullie in goede handen !

 10. 30 april 2015 at 09:18 — Beantwoorden

  Hartelijk gefeliciteerd Rinus en Gemma. Een prachtige website! Ik kijk uit naar alle nieuwe artikelen en foto’s. Fijn zo’n goed jazzplatform erbij, veel succes!

 11. 30 april 2015 at 09:33 — Beantwoorden

  Beste Rinus en Gemma,
  Wat ontzettend goed dat jullie dit hebben opgezet. Leuk dat jullie deze vorm hebben gevonden om uiting te blijven geven aan jullie jazz journalistiek. Het ziet er overigens ook fantastisch uit. Gefeliciteerd!

 12. Lauran Toorians
  30 april 2015 at 12:44 — Beantwoorden

  Mooie start van een goed initiatief. Hopelijk stromen de lezers snel toe.
  Veel succes.

 13. 30 april 2015 at 21:50 — Beantwoorden

  Ik ben blij met elke jazzwebsite, jazzweblog, jazzzine of hoe het ook mag heten. Hoe meer recensies van jazzconcerten, van jazzalbums en concertaankondigingen & redactionele stukken over jazz, hoe liever het me is. JazzNu ziet er in ieder geval geweldig uit en de content staat als een huis. Van harte gefeliciteerd Rinus & Gemma met dit resultaat, respect voor Joris Posthumus voor het bouwen van de website. Hopelijk zien we jullie vaak in Paradox!

 14. 1 mei 2015 at 15:30 — Beantwoorden

  Proficiat met deze nieuwe site, knap werk! Merk ik iets van een zelfde begeestering als bij het aloude Jazz Wereld? Veel succes ermee!

 15. Ad Verhagen
  5 mei 2015 at 11:06 — Beantwoorden

  Hallo Rinus,

  Complimenten voor de website. Dit is een huzarenstuk geweest om de website op te zetten. Zeer professioneel een aanwinst voor de jazzliefhebber.

  Ad Verhagen

 16. 6 mei 2015 at 12:59 — Beantwoorden

  Beste Rinus en Gemma

  Hartelijk gefeliciteerd met jullie nieuwe site. Het ziet er prachtig uit. En er valt gelukkig ook wat te beluisteren: een goed idee om die playlists van jazzmusici op te nemen. Succes met de site!

 17. 13 mei 2015 at 14:39 — Beantwoorden

  Rinus en Gemma, gefeliciteerd met jullie prachtige nieuwe site.
  Zoals jullie weten juich ik alle activiteiten die de jazzmuziek en jazzmusici verder helpen van harte toe. Veel dank voor- en veel succes met dit initiatief! Hartelijke groet, Sabina Vissers, Musiqmama

 18. 14 mei 2015 at 14:18 — Beantwoorden

  Wat een goed initiatief ! Eindelijk weer eens een site met langere artikelen, gepeperde opinies en interviews.
  Die Rinus mag onderhand wel ns een standbeeld krijgen of een eigen plein: Het Rinus van der Heijdenplein !

  Succes !!! Bo

 19. 17 mei 2015 at 15:43 — Beantwoorden

  Hallo Rinus en Gemma,
  Voor een Jazz-fabeet als ik ben bekijk en lees ik jullie jazz.nu website natuurlijk anders dan alle jazz liefhebbers die al gereageerd hebben. Het zit er mooi, overzichtelijk en uitgebreid uit. Verras me en wie weet is een jazz liefhebber in mij geboren. We gaan in ieder geval volgen…

 20. Saskia van Tilborg
  20 mei 2015 at 22:56 — Beantwoorden

  Rinus en Gemma,

  Van harte gefeliciteerd met jullie werkelijk prachtige webmagazine. Complimenten voor dit mooie en vooral dappere initiatief.
  Ook ik juich elk initiatief toe welke de jazzmuziek en jazzmusici doen leven door hen in beeld te brengen.
  Ik wens jullie dan ook samen als duo alle goeds en succes toe.

  Hartelijke groet,
  Saskia van Tilborg

 21. 24 mei 2015 at 16:15 — Beantwoorden

  Mooi hoor, Rinus en Gemma, zeer veel complimenten, goeie look & feel! Felicitee Overflakkee!

 22. Peter
  24 mei 2015 at 16:34 — Beantwoorden

  Versplintering in het jazzaanbod… waarom niet aansluiten bij een andere jazzsite. Liever 1 of 2 goede, dan 4920 sites die het net niet zijn, omdat iedereen zelf iets wil opzetten.. Werk een keer samen aan de jazz!

 23. 8 juni 2015 at 21:45 — Beantwoorden

  Beste Rinus en Gemma,
  Na 11 jaar abonnee geweest te zijn op de papieren JazzNU, ben ik blij verrast met jullie initiatief om een initiatief voor een digitaal vervolg te starten. Ik heb hier alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Al die glossy zogenaamde jazzbladen, daar zit niemand meer op te wachten. Heel veel succes wens ik jullie toe.

 24. 22 juni 2015 at 16:27 — Beantwoorden

  Beste Rinus,
  Zopas je nieuwe website ontdekt. Gefeliciteerd! Ga je zeker volgen en lezen. Prachtig stuk over Ornette Coleman. Keep jazz….
  Ben Korzelius, Dordrecht
  (Drechtstad FM & ATOS Radio)

 25. 23 juni 2015 at 15:47 — Beantwoorden

  Mooie site en goed initiatief!
  Wat mij betreft moet er altijd ruimte zijn en blijven voor kwaliteit!
  En dat is wat ik hier zie en lees.
  succes,
  Peter van Breukelen

 26. 25 oktober 2015 at 00:14 — Beantwoorden

  Wat een super initiatief, ik hoor er nu pas over, dat zal wel komen doordat ik veel in het buitenland vertoef. De site ziet er prachtig uit en brengt allerlei interessante informatie uit het brede palet van de prachtige Nederlandse topjazz.
  Hoop dat de site nog lang zal bestaan,

  Saskia Laroo

 27. 29 april 2016 at 10:03 — Beantwoorden

  Hee Rinus, mooi hoor, al die publiciteit voor de jazz!

 28. 2 mei 2017 at 15:48 — Beantwoorden

  Hallo Rinus,

  Altijd goed beetje steun voor de Jazzers in Nederland, proficiat!!

  Frits Landesbergen

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *