De trompet, de trompet en niets dan de trompet. Dat zou je bijna zeggen als je ziet dat aan het eind van de maand april Brabant vijf dagen lang in het teken staat van dit blaasinstrument, verdeeld over twee nieuwe festivals. Drie dagen worden begeleid door Eric Vloeimans, twee door Teus Nobel. Ze spelen zich af in Den Bosch en Tilburg.

Eric Vloeimans. Foto Gemma Kessels

Theater aan de Parade in Den Bosch organiseert van 22 tot en met 24 april voor de eerste keer het evenement Horn of Plenty. Dat betekent drie dagen blaasmuziek, vooral die van trompet. Alle genres komen aan bod; global, jazz, klassieke muziek, noem maar op. Programmeur is Eric Vloeimans, die zichzelf met de titel curator heeft getooid. Hij voorspelt een caleidoscopisch weekeinde, dat zich voltrekt van klein naar groot en groot naar klein.

Deze eerste editie vindt plaats in de Brabanthallen en De Azijnfabriek, dit omdat de verbouwing van het grote Theater aan de Parade nog niet is afgerond. Twee grote orkesten geven acte de présence, het Paradiso Jazz Orchestra en Paradox Jazz Orchestra. Bovendien komt ook de Amsterdam Klezmer Band om de hoek piepen. Voor de volledige programmering zie de websitevermelding onderaan dit artikel.

Teus Nobel. Foto Tom Beetz

#trumpetstuff in Tilburg sluit qua data, 26 en 27 april, praktisch bij Horn of Plenty aan. Dit tweedaagse evenement is eveneens gloednieuw en vindt plaats in Paradox in Tilburg. Het programma voor deze tweedaagse is samengesteld door Teus Nobel, die uiteraard zelf ook aantreedt. Op de eerste dag staat hij op het podium met pianist Jef Neve voor een ode aan Toots Thielemans, die honderd jaar geleden is geboren. Op de tweede dag brengt Teus Nobel zijn compositie Human First in wereldpremière met zijn vaste Liberty Group, aangevuld met Jasper Blom op tenorsaxofoon en Teis Semey op gitaar. Voor het volledige programma zie de tweede websitevermelding onderaan dit artikel.

REDACTIE

 

THEATER AAN DE PARADE DEN BOSCH:
HORN OF PLENTY

PARADOX TILBURG:
#TRUMPETSTUFF

Previous

Het bestaat niet dat Polo de Haas ooit wordt vergeten

Next

Blinddoektest met Karel van Eerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook