‘Introducing Sonica’ is een album dat zich beweegt tussen nu-jazz, ambient en progrock. Op de drums na is alles elektronisch en de muziek heeft een behoorlijk sterk eigen karakter.

Cyprioot Christos Yerolatsitis speelt keyboards en synthesizers en zijn landgenoot en duo partner is Stelio Xydias die het slagwerk beheert. Het duo speelt sterk en improviseert er veelal vrolijk op los en heeft daarmee een fraai album afgeleverd. De twee manifesteren zich sterk en de klank van het album is zonder meer goed.

De muziek is sfeervol, funky, groovy en meestal gewoon erg lekker. Maar soms ook helaas wat vlak. Alle stukken hebben geen sterke compositiecomponent maar zijn vooral ambianceachtige klankbeelden met veel ruimte voor impro en funky ritmische patronen. Het is eigenlijk een soort funky ambient improvisatiemuziek. Fris, licht en opgetogen; nergens zwaar of dramatisch. Het is niet allemaal even inspirerend en diepgaand maar wel altijd verhalend, verrassend en vervreemdend. Een beetje maf en lekker maar niet altijd wereldschokkend.

De acht composities zijn geschreven door Yerolatsitis die eerder werkte met saxofonisten Benjamin Herman, Ben van den Dungen, Ben van Gelder, John Ruocco, Simon Rigter en trompettist Eef van Breen na in Den Haag en Amsterdam te hebben gestudeerd.

ERIC VAN DER WESTEN

Christos Yerolatsitis

Introducing Sonica

Eigen beheer

Christos Yerolatsitis – toetsen en synthesizers
Stelio Xydias – slagwerk

www.christosyerolatsitis.com

Previous

Bij November Music zit de elektronica ook wel snor

Next

Fleurine: ‘Jazzvogels aller soort: verenig u!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook