De Belgische pianist Bram De Looze heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd met zijn eigenzinnige stijl, fijnzinnige toucher en stijlvolle spel al een stevige plek in de Belgische muziekscene weten te veroveren. Als solist en begeleider levert hij een bijdrage aan uiteenlopende projecten als Urbex van de Belgische sterdrummer Antoine Pierre, naast werk met zijn eigen trio en als solist.

Het nieuwe soloalbum van de pianist, Switch the Stream biedt een fascinerende inkijk in de innerlijke kosmos van deze bijzondere pianist. Het solospel en de vrije improvisaties zijn voor een pianist doorgaans een laboratorium voor het onderzoeken van nieuwe ideeën, het uitwerken van eigen composities en het aangaan van een innerlijke conversatie met de eigen klankwerelden en de piano als alter ego en klankbord.

Van deze vrijheid maakt Bram De Looze volop gebruik op Switch the Stream, waar hij de toehoorder meeneemt op een spannende reis langs klassieke en vrij uitgesponnen ideeën en improvisaties. Gespeeld met een fijnzinnig toucher in onberispelijke techniek,  doen de stukken denken aan de intuïtieve, impressionistische stijl van Ravel en Debussy.

Introvert, schilderachtig, vol geschakeerde klankkleuren. Klassiek aandoend, maar toch vrij en persoonlijk.

Een rijke microkosmos, waarin het goed toeven is. Verfijnd zonder mooispelerij, waar ook de gewaagde dissonant en de hoekige polyfonie volop wordt uitgespeeld. Voor iedereen die op Max Richter en Joep Beving een beetje uitgekeken is.

En die graag verblijft in een persoonlijke wereld tussen jazz, klassiek en vrije improvisatie van een jonge gerijpte kunstenaar.

MATHILDE LÖFFLER

 

Bram De Looze – Switch The Stream
Outhere

Bram De Looze– piano solo

www.bramdelooze.com

www.outhere-music.com

Previous

Jazzmeia Horn en Antonio Sanchez: jazz met boodschap

Next

Bilzen Jazz Night: stijlvol en met grote diepgang

Lees ook