Centre Culturel d’Ans ‘hengelt’ soms verrassende muziekcombinaties binnen. Deze dag was dat het trio Frank Vaganée, Sam Gerstmans en Teun Verbruggen, een waar triumviraat.

Sam Gerstmans

Dit trio, dat de beste musici uit de zo bloemrijke Belgische jazzscene herbergt, opende het nieuwe culturele seizoen van dit cultureel centrum in Alleur, in de omgeving van Luik. En verstevigt daarmee een trend, die al is ingezet en hoop biedt voor de toekomst om meer verrassingen te kunnen gaan ontdekken. Fotograaf Jeanschoubs toog naar Alleur voor een intrigerende indruk van de drie musici.

Frank Vaganée

Frank Vaganée is leider van het Brussels Jazz Orchestra. Daar heeft de altsaxofonist onmeetbare roem mee opgebouwd. Opvallend is ook zijn deelname aan het kwartet van de Nederlandse pianist Mike del Ferro, dat onder meer het fraaie album Happy Notes opleverde.

Contrabassist Sam Gerstmans heeft evenals de anderen een lange staat van dienst. En daar blijft hij aan werken, getuige het project Session 53, dat hij zojuist afrondde met pianist Pascal Mohy en gitarist Quentin Liégeois.

Teun Verbruggen

En ja, wie kent Teun Verbruggen niet? De slagwerker is wellicht het bekendst vanwege zijn rol in Flat Earth Society, maar wie hem wel eens bezig heeft gehoord met toetsengoochelaar Jozef Dumoulin weet, dat ook de vrije improvisatiemuziek Teun Verbruggen op het lijf is geschreven.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

 

TRIO VAGANÉE – GERSTMANS – VERBRUGGEN
Centre Culturel d’Ans Alleur, 3 september ’21

Frank Vaganée – altsaxofoon
Sam Gerstmans – contrabas
Teun Verbruggen – slagwerk

 

www.centreculturelans.be

 

Previous

Ewout Dercksen (rondetijd 4.46,30)

Next

Jazz en de Walvis spoelt weer door Amsterdam-Oost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook