De Candy Dulfer Jazzband. Met uitsluitend Nederlandse musici. Niet op een megapodium als dat van de Amsterdam Ziggo Dome, maar op het intieme van Club Dauphine. ‘Wie het kleine niet eert…’ Toch?

 

Jan van Duikeren en Candy Dulfer in volle actie.

Club Dauphine in Amsterdam, een voormalige Renaultgarage aan het Prins Bernhardplein, ontleent zijn naam aan een van de legendarische modellen van dit Franse automobielmerk: de Dauphine. Het is er goed toeven, zeker als er een groep optreedt als de Candy Dulfer Jazzband.

Harry Emmery, rots in de branding.

Het kwintet speelde er in het kader van een Jazzy Sunday Special Edition. Met een bezetting die al even bestaat en waarmee de altsaxofoniste toerde in onder meer Zwitserland en Duitsland, landen die ze de komende maanden weer gaat bezoeken.

Stephan Geusebroek

Candy Dulfer is gepokt en gemazeld op grote concertpodia. Geen wonder als je met wereldsterren als Sheila E, Maceo Parker, Lionel Richie en Chaka Khan hebt getourd. Maar kleine podia laat de Amsterdamse zeker niet liggen. Met haar uit Nederlandse musici bestaande eigen groep knetterde het dat het een lieve lust was in de chique Club Dauphine.

Detailopname van het basspel van Harry Emmery.

Het zo typische altsaxgeluid van Candy Dulfer kreeg vette ondersteuning van trompettist Jan van Duikeren en de toetsen van Stephan Geusebroek. Contrabassist Harry Emmery en slagwerker Cyril Directie ‘droegen’ het geheel.

Candy Dulfer zorgt immer voor muzikaal vuurwerk.

Fotografe Ranjani Nirosha toog naar het Prins Bernhardplein om de verrichtingen van de Candy Dulfer Jazzband in fraaie beelden vast te leggen.

REDACTIE
Foto’s RANJANI NIROSHA

Candy Dulfer Jazzband – Jazzy Sunday Special Edition
Club Dauphine Amsterdam, 21 april ‘19

Candy Dulfer– altsaxofoon
Jan van Duikeren– trompet
Stephan Geusebroek– toetsen
Harry Emmery– contrabas
Cyril Directie– slagwerk

www.candydulfer.nl

 

Previous

‘One’ van Private Time Machine is groots muzikaal monument

Next

Stefan Bracaval zet traditie van jazzfluit in volle licht

Lees ook