De Belgische fluitist Stefan Bracaval gaf met zijn kwartet een concert in De Ploeg in Diepenbeek. Fotograaf Jeanschoubs zat wederom op de eerste rij.

Stefan Bracaval

Stefan Bracaval studeerde als klassiek fluitist in 1990 af aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Hij bespeelt de dwarsfluit, de basfluit, de conische Böhmfluit plus de laptop, als verlenging van zijn instrument.

Gert-Jan Dreessen

Als kind al werd Stefan Bracaval gegrepen door de vrijheid en creativiteit die muzikale improvisatie kan opwekken. Reden waarom hij vanzelf in de jazz terecht kwam.

Arne Van Coillie

In de loop der jaren behaalde bij diverse onderscheidingen. In 1992 de eerste prijs van Brussels Jazz Ralley en in 1994 de SABAM ‘Prix Nicola Dor’. Hij speelde onder andere met Kenny Wheeler, Bert Joris en het Brussels Jazz Orchestra. Stefan Bracaval nam een cd op met eigen eclectische composities en registreerde andere albums met Pierre Anckaert en het Brussel Chamber Orchestra en ook met Multitude.

Flor van Leugenhaeghe

Zijn interesse voor andere culturen bracht hem in aanraking met flamenco (met Jose Toral, Amparo Cortés en Chano Lobato) en Arabische crossovers zoals met Weshm en Rihla. Als sessiemuzikant werkt hij onder meer voor dEUS, Hooverphonic en Raymond.

REDACTIE
foto’s JEANSCHOUBS

Stefan Bracaval Quartet
De Ploeg Diepenbeek, 25 april ‘19

Stefan Bracaval – fluiten
Arne Van Coillie – piano
Flor Van Leugenhaeghe – contrabas
Gert-Jan Dreessen – drums

www.stefanbracaval.com

Previous

Candy Dulfer Jazzband heerst op klein podium in Amsterdam

Next

Marie Fikry’s mengeling van jazz en Marokkaanse muziek

Lees ook