Chrystel Wautier is een zangeres uit het Franstalige gedeelte van België. In zowel Vlaanderen als Wallonië timmert zij behoorlijk aan de weg. In Nederland is zij nauwelijks bekend.

 

Cédric Raymond

Chrystel Wautier bewandelt vele paden. Zij houdt zich bezig met jazz, maar evengoed met pop en gospel. Ook soul behoort tot haar muzikale bagage.

Lorenzo Di Maio

In Centre Culturel d’Ans nabij Luik streek de zangeres neer met haar kwintet. Pianist Cédric Raymond en gitarist Lorenzo di Maio zijn daarvan de spil.

Jérôme Klein
Jérôme Klein

Samen met Chrystel Wautier componeerden zij de stukken die de cd Before a Song vullen, die de vocaliste samen met haar kwintet in 2016 uitbracht. Nadien volgde nog The Stolen Book.

Jacques Pili
Jacques Pili

Chrystel Wautier is een dochter van Oekraïense immigranten. Het is niet onlogisch dat zij vanwege haar afkomst The Stolen Book opnam, gebaseerd op de vraag: waar kom ik vandaan?

Chrystel Wautier
Chrystel Wautier

Tijdens de zoektocht naar het antwoord op die vraag hoorde Chrystel Wautier bij toeval op de radio iemand die sprak over dieven in boekhandels. Dat inspireerde de zangeres tot het schrijven van een compositie, waarvan de titel tevens de naam werd van haar cd. The Stolen Book vertelt over haar eigen, gestolen boek, dat het trauma verbeeldt van veel immigranten, die over het vertrek uit hun vaderland nauwelijks kunnen spreken.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

 

CHRYSTEL WAUTIER QUINTET

Centre Culturel d’Ans Luik, 7 februari ’20

Chrystel Wautier – zang
Lorenzo Di Maio – gitaar
Cédric Raymond – piano, Fender Rhodes
Jacques Pili – contrabas
Jérôme Klein – percussie
 

 www.chrystelwautier.com

Previous

Bij HENK is individu even belangrijk als collectief

Next

Ben van Gelder en Reinier Baas als levende vraagbaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook